Επιλογή Σελίδας

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών ηττήθηκε με 9-3 από την (ελλιπή, λόγω απουσιών έξι βασικών παικτών) Σερβία με 9-3 στον τρίτο της αγώνα στον Α’ Όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Γκουανκζού, μετά από απογοητευτική εμφάνιση και κατέλαβε τελικά την 3η θέση στην τελική βαθμολογία του Ομίλου. Έτσι θα αντιμετωπίσει την 2η του Β’ Ομίλου (δηλαδή τη νικήτρια του αγώνα ΗΠΑ – Αυστραλία) στον αγώνα χιαστί της Κυριακής, για να διεκδικήσει την πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας ομάδα έχασε το παιχνίδι λόγω της πολύ κακής της απόδοσης επιθετικά, αλλά και αμυντικά και κυρίως στο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω παραπάνω και στην κακή λειτουργία στον λιγότερο. Η Ελλάδα είχε το 1/10, την ίδια στιγμή που οι Σέρβοι έκαναν πάρτι όταν είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα σκοράροντας επτά φορές σε εννέα περιπτώσεις (7/9). Αλλά και με τους άλλους τρόπους ανάπτυξής της στην επίθεση και αμυντικά οι διεθνείς μας δεν λειτούργησαν σωστά, η μπάλα δεν γυρνούσε για να γίνει ομάδικό παιχνίδι, έγιναν πολλά άστοχα σουτ από ατομικές ενέργειες, ενώ το μαρκάρισμα έδειχνε χαλαρό.

Η σημερινή εμφάνιση πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου εν όψει της συνέχειας και να τους αφυπνίσει. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να αφήσει πίσω της αυτό το παιχνίδι που έκρινε την πρωτιά και να βγάλει αντίδραση. Εφόσον περάσει το εμπόδιο της Αυστραλίας ή των ΗΠΑ, στην οκτάδα θα συναντήσει την Ιταλία. Η διάκριση μπορεί να έρθει, αλλά η ομάδα πρέπει να βρει τον καλό της εαυτό.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 3-1 και 4-2. Η Εθνική μας μείωσε σε 4-3, στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου και από κει και πέρα δεν ξανασκόραρε. Η Σερβία προηγήθηκε 6-3 στο ημίχρονο. Στο τρίτο οκτάλεπτο δεν μπήκε γκολ, ενώ στο τελευταίο οι Σέρβοι πέτυχαν τρία αναπάντητα. Ακόμα κι όταν προσπάθησε να παίξει κυρίως με τον φουνταριστό, η Εθνική μας -στο τέταρτο οκάτελεπτο-, ο τερματοφύλακας της αντιπάλου ήταν ανίκητος στα τετ ατ ετ. Έτσι φτάσαμε στο τελικό 9-3. Τα γκολ της Ελλάδας προήλθαν: 1 σε παραπάνω, 1 περιφέρεια, 1 από φουνταριστό. Τα γκολ της Σερβίας: 7 σε παραπάνω, 2 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0.

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Ριστίσεβιτς, Μάντιτς 4, Ράσοβιτς Β. 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 2, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάξιτς,  Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Ράσοβιτς Στρ. 1, Ντομποζάνοφ.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This