Επιλογή Σελίδας

Στις 8 Ιουλίου η Χετάφε έκανε μία πολύ περίεργη κίνηση. Αποφάσισε να πληρώσει στην Ουέσκα τη ρήτρα των έξι εκατ. ευρώ και να κάνει δικό της τον Ενρίκ Γκαγιέγο. Σε όλους έκανε τρομερή εντύπωση αυτή η επιλογή. Η ομάδα που μόλις είχε τερματίσει στην κορυφαία θέση της ιστορίας της (5η), επένδυε για τη γραμμή κρούσης της σε έναν 33χρονο, ο οποίος μετρούσε μόλις ενάμιση χρόνο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κι όμως, με αυτόν ως αιχμή του δόρατος, είναι έτοιμη να παίξει και στο Europa League.

Τον γνώριζαν μόνο οι Ισπανοί μύστες των μικρών κατηγοριών. Για εκείνους ήταν ήδη μία αποκάλυψη η ξεχωριστή παρουσία του. Μέχρι τα 23 του ο Γκαγιέγο έκανε τη διαφορά στα τοπικά και τις μικρές κατηγορίες της Καταλωνίας. Το 2009 όμως πήρε προαγωγή για τη Β’ ομάδα της Εσπανιόλ που τότε είχε επιστρέψει στη Segunda B’ (3η κατηγορία), αλλά δεν θα μπορούσε να αφοσιωθεί στην καριέρα του. Το πρόβλημα ήταν η επιβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του και έπρεπε να εργάζεται.

Ηταν η στιγμή που ένας παράγοντας του club τον έπεισε να ανοίξουν μαζί μία εταιρία εισαγωγής ποδηλάτων, που όμως δεν πήγε καλά. Ο Γκαγιέγο ήταν δουλευταράς, αλλά είχε μάθει να είναι εργάτης, όχι επιχειρηματίας. «Εργάστηκα ως οδηγός φορτηγού, οικοδόμος, ενώ τα περισσότερα χρόνια τοποθετούσα aircondition», εξηγούσε λίγες μέρες μετά τη σπουδαιότερη στιγμή της περίεργης καριέρας του.

Ουσιαστικά το να βγάζει κάποια χρήματα από την μπάλα, άρχισε να του συμβαίνει σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Ηταν 27 ετών όταν πήρε έναν καλούτσικο μισθό από την Μπανταλόνα, αλλά το μεγάλο ξεπέταγμά του το έκανε στα 31 του, σκοράροντας 23 φορές. Τράβηξε τα βλέμματα της Εστρεμαδούρα που έπαιζε στη Segunda Division (2η κατηγορία). Είχε φτάσει η στιγμή να πληρώσει κάποιο club ρήτρα για να τον κάνει δικό του (200.000 ευρώ) και δεν θα το μετάνιωνε.

Οσο ανέβαινε το επίπεδο, τόσο καλύτερος γινόταν και ο Γκαγιέγο, που ήταν 31 ετών και 11 μηνών όταν υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του. Τον Γενάρη του 2019 έφτασε να μετράει 15 γκολ και έκανε την Ουέσκα να πληρώσει με τη σειρά της ρήτρα για χάρη του. Οι πρωτάρηδες της La Liga έδωσαν δύο εκατ. ευρώ, εκείνος στο ντεμπούτο του στα σαλόνια σκόραρε πέντε φορές μέχρι το καλοκαίρι. Δεν μπόρεσε να συμβάλει στη σωτηρία της Ουέσκα, αλλά έκανε τη Χετάφε να τον ερωτευτεί.

Εξαιρετικά κινητικός, δυνατός φορ που παίζει με το αριστερό, ανίκητος στον αέρα και τρομερά πεισμωμένος να ζήσει το όνειρό του έστω και λίγο πριν σβήσει τα 33 κεράκια. Στη Χετάφε τον πιστεύουν τόσο πολύ, που του έδωσαν και συμβόλαιο έως το 2022, όταν δηλαδή θα είναι 36 ετών. Φέτος λοιπόν ήρθε η μεγάλη ώρα για τον Ενρίκ Γκαγιέγο να βιώσει την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά να φτάσεις εκεί όπου ονειρεύτηκες…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This