Επιλογή Σελίδας

Δεν μπόρεσε τελικά να τα βάλει με το “θεριό” της γυναικείας υδατοσφαίρισης η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Έτσι, μοιραία, γνώρισε την ήττα από τις ΗΠΑ με 15-5, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Γκουανκζού και αποκλείστηκε από την 4άδα της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναγκάστηκε να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη, αλλά και ανίκητης εδώ και τέσσερα χρόνια αμερικανικής ομάδας και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5η-8η. Για πρώτο αντίπαλο θα περιμένει τον ηττημένο του παιχνιδιού Ρωσία – Αυστραλία και θα τον αντιμετωπίσει την Τετάρτη (24/07), στις 8:00. Στόχος είναι οι δύο νίκες ψυχολογίας απέναντι σε ομάδες με τις οποίες στη συνέχεια θα διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η κατάληψη της τιμητικότατης 5ης θέσης.

Η Εθνική μας ομάδα φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το ξεκίνημα (παρότι είχε αντιμετωπίσει και στην προετοιμασία της σε φιλικά τις ΗΠΑ), καθώς δέχτηκε ένα σερί 4-0 και στη συνέχεια κυνηγούσε. Οι Αμερικανίδες δεν συγχωρούσαν κάθε ολιγωρία της ελληνικής ομάδας και προσπαθούσαν να φύγουν να φύγουν στην κόντρα. Το ημίχρονο έκλεισε με 8-2. Η αρχή της τρίτης περιόδου ήταν το καλύτερο διάστημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η άμυνα λειτούργησε καλά, οδηγώντας τις Αμερικανίδες σε πιεσμένα σουτ, ενώ η επίθεση μείωσε σε 8-4. Στη συνέχεια, όμως, η διαφορά άνοιξε και πάλι και με πρώτη σκόρερ τη Μάσελμαν οι ΗΠΑ έφτασαν στο τερλικό 15-5

Η Ελλάδα είχε 2/5 π.π., 1 φουνταριστό, 2 περιφέρεια. Οι ΗΠΑ προήλθαν είχαν 5/9 π.π., 2 κόντρα, 8 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 2-2, 5-1.

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Λόγκαν, Μούσελμαν 4, Σάιντεμαν 1, Φατάλ Ρ. 1, Χάουσχιλντ, Στέφενς Μ. 1, Χαραλαμπίδη 1, Νιούσουλ Κ. 1, Φίσερ Αρ. 2, Γκιλκριστ 1, Φίσερ M. 2, Γουίλιαμς 1, Τζόνσον.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια, Νίνου Ειρ., Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 2, Κοτσιώνη.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This