Επιλογή Σελίδας

Του Νίκου Μποζιονέλου

Δεκάδες είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν στην πιάτσα του ελληνικού ποδοσφαίρου σχετικά με το τι θα κάνει η ΕΡΤ, δηλαδή η νέα κυβέρνηση με τα συμφωνηθέντα με τις ομάδες της Super League 1 και της Super League 2 που είναι κληρονομιά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση είτε με υπογεγραμμένες συμφωνίες (π.χ. Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος κτλ.), είτε με συμφωνίες που δεν πήραν την τυπική μορφή σύμβασης (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, κεντρική διαχείριση Super League 2).

Το τελευταίο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να σκέφτεται το ενδεχόμενο της πλήρους απόσυρσης από το ποδόσφαιρο. Ισχύει; Κάποιοι εκτιμούν ότι τεχνηέντως διαρρέεται, διότι ο τελικός στόχος είναι η μείωση των χρημάτων. Eνα «κούρεμα», δηλαδή, 35-40% και τις ισχύουσες συμβάσεις και με αυτούς που δόθηκαν τα χέρια προ της 7ης Ιουλίου.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνον η νέα κυβέρνηση που θεωρεί υπερβολικά τα χρήματα που δίνονται ή συμφωνήθηκαν να δοθούν. Το θεωρούσε και η προηγούμενη και σας αποκαλύπτουμε ότι πριν δύο μήνες είχε γίνει κρούση στις ομάδες από την ΕΡΤ για μείωση των χρημάτων κατά 35-40% και τότε οι ομάδες αρνήθηκαν.

Οι ομάδες που έχουν ήδη σύμβαση είναι σε πλεονεκτική θέση. Μπορούν να οχυρωθούν πίσω από το συμβόλαιο και αν η ΕΡΤ δεν θέλει να πληρώσει, τότε υπάρχουν και τα δικαστήρια για να λυθούν οι διαφορές. «Τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα δημιουργήσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα, που εντέλει οι αποζημιώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες», λένε έμπειρες φωνές στα τηλεοπτικά θέματα.

Σε δυσχερέστερη θέση είναι οι ομάδες της Super League 2. Δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο και το δυστύχημα γι’ αυτές είναι πως δεν υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να λέει «δώστε τους ό,τι συμφωνήθηκε». Τα χρήματα θεωρούνται υπερβολικά και το χειρότερο, δεν έχει και ώρες η ΕΡΤ για να δείχνει τα ματς. Δηλαδή, θα πληρώσει ένα προϊόν χωρίς να το παίξει. Προς το παρόν κανείς δεν αντιδρά και όλοι περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Πηγή: εφημερίδα «Sportday» – digitaltvinfo.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This