Επιλογή Σελίδας

Ο αναβάτης της Honda Marc Marquez κέρδισε τον αντίπαλο τίτλου Andrea Dovizioso για να πάρει την έκτη νίκη της σεζόν στο MotoGP σε ένα αγώνα που άργησε να ξεκινήσει για το Τσέχικο Grand Prix.

Ο Έλεγχος του αγώνα έλαβε την απόφαση να καθυστερήσει την έναρξη της κούρσας λόγω της άφιξης της βροχής πριν την ώρα έναρξης του αγώνα, με όλο το grid να έχει επιλέξει τα ελαστικά του.

Όταν ο αγώνας ξεκίνησε περίπου 40 λεπτά μετά την προγραμματισμένη εκκίνηση, ο Marquez έκανε μια ισχυρή εκκίνηση από την pole για να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα από την Ducati του Dovizioso, ο οποίος ανέβηκε από τέταρτος στη δεύτερη θέση.

Η Pramac Ducati του Jack Miller και η Suzuki του Alex Rins ακολούθησαν το ζευγάρι μπροστά από κοντά στο αρχικό μέρος του αγώνα, με το ζεύγος να ανταλλάσσει θέσεις στον τρίτο γύρο.

Μετά από 10 από τους 20 γύρους, ο Marquez ήταν μόνο 0,4 δευτερόλεπτα μακριά από τον Dovizioso, αλλά κατά τους επόμενους γύρους ανέβασε σημαντικά το ρυθμό, μεγαλώνοντας ένα χάσμα στα τρία δευτερόλεπτα.

Ο Ισπανός πέρασε τελικά τη γραμμή με 2.452δ διαφοράς από τον Dovizioso για να ανοίξει τη διαφορά στο πρωτάθλημα σε 63 βαθμούς με εννέα αγώνες να απομένουν.

Ο Rins και ο Miller δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να κλείσουν τη διαφορά από τον Dovizioso, αλλά ο Rins ήρθαν υπό αυξανόμενη πίεση από τον Miller στο τέλος του αγώνα.

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει στην 1η στροφή στον προτελευταίο γύρο, ο Miller κατάφερε να περάσει αργότερα σε εκείνο τον γύρο για να εξασφαλίσει το πρώτο τερματισμό του στο βάθρο από την κούρσα του Austin τον Απρίλιο.

Ο αναβάτης της LCR της Honda, Cal Crutchlow, έκανε ένα τολμηρό πέρασμα στον Valentino Rossi στην τρίτη στροφή, στα μισά του αγώνα, για να διεκδικήσει την πέμπτη θέση, έξι θέσεις υψηλότερα από την 11η θέση εκκίνησής του.

Ο Rossi ήταν ο κορυφαίος της Yamaha στην έκτη θέση μπροστά από τον αναβάτη της Petronas SRT Fabio Quartararo και την δεύτερη εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci.

Ολοκληρώνοντας το top 10 ήταν η LCR Honda του Takaaki Nakagami και η Yamaha του Maverick Vinales.

Πηγή: F1 Fan

Pin It on Pinterest

Shares
Share This