Επιλογή Σελίδας

Του Σούλη Μέζου

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, είναι αγκαλιά με την Ολυμπιακή πρόκριση και πλέον διεκδικούν και μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία των 470.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο πετάνε με την Ανατολή στις θάλασσες της Ενοσίμα, εκεί όπου σε ένα χρόνο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Σήμερα οι τρεις ιστιοδρομίες έγιναν χωρίς προβλήματα και το ελληνικό δίδυμο με 6η, 1η και 4η θέση ανέβηκε στην 5η της γενικής με 38 βαθμούς έχοντας τους διώκτες τους για το Ολυμπιακό μετάλλιο, Ρώσους στην 11η με 57, τους Τούρκους στους 63, τους Ούγγρους στους 71 και τους Κινέζους στους 75 βαθμούς. Απομένουν άλλες τρεις ιστιοδρομίες και λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα και την εμπειρία των Μάντη – Καγιαλή μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι αγκαλιά με ένα από τα τέσσερα Ολυμπιακά εισιτήρια που διατίθονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ενοσίμα.

Δεν είναι μόνο η πρόκριση το διακύβευμα πλέον για τους Μάντη και Καγιαλή. Με την αντεπίθεση που κάνουν από χθες (μόνο η πρώτη μέρα τους πήγε στραβά), απέχουν 13 βαθμούς από τους τρίτους, Ντάλμπεργκ – Μπέργκστρομ που έχουν 25 και πλέον υπάρχουν βλέψεις για μία θέση στο βάθρο. Στην πρώτη θέση είναι οι αργυροί Ολυμπιονίκες του Ρίο, Αυστραλοί Μπέλτσερ – Ράιαν με 16 βαθμούς και στη δεύτεροι οι Ισπανοί Ξάμαρ- Ροντρίγκεζ (τρίτοι στο παγκόσμιο του 2018) με 17. Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα, Παπουτσόγλου – Ορφανός είχε δύο ποινές σήμερα που τους χρέωσαν 27 βαθμούς αλλά και μία 7η θέση. Με 124 βαθμούς είναι στην 43η της γενικής.

Στις γυναίκες, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου παραμένουν εντός δεκάδας που θα τις βάλει στην κούρσα των μεταλλίων. Με 16η, 5η και 21η (την πέταξαν) θέση στις σημερινές ιστιοδρομίες, έχουν 79 βαθμούς και είναι 10ες με τις Ιταλίδες Μπέρτα – Καρούσο να έχουν στην τρίτη θέση 51. Οι τρίτες στο παγκόσμιο του 2018, Βρετανίδες Μιλς – Μάκινταϊρ προηγούνται με 24 βαθμούς και στη δεύτερη θέση οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2018 Γιαπωνέζες Κόντο Γιοσίντα – Γιοσιόκα με 29. Σπανάκη και Παπαδοπούλου με 206 είναι στην 34η της γενικής.

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This