Επιλογή Σελίδας

Του Σούλη Μέζου

H 16η Ολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα είναι γεγονός. Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής συνεχίζουν τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στην Ενοσίμα και εξασφάλισαν για την Ελλάδα την Ολυμπιακή πρόκριση.

Οι 11 ιστιοδρομίες που ήταν στο πρόγραμμα του παγκοσμίου μέχρι την κούρσα των μεταλλίων ολοκληρώθηκαν με τους Μάντη – Καγιαλή να βρίσκοβται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης 48 βαθμούς όσους και το γαλλικό δίδυμο Πεπονέτ – Μιόν. Αυτό σημαίνει ότι εξασφάλισαν για την Ελλάδα ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα Ολυμπιακά εισιτήρια και πλέον κοιτάζουν το μετάλλιο όπου θα δώσουν μεγάλη μάχη με τους Γάλλους. Μάντης και Καγιαλής σήμερα είχαν 5η, 2η και 3η θέση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ωκεανός, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Ισπανοί Ξάμαρ – Ροντρίγκεζ που κάνουν εξαιρετικό πρωτάθλημα και ολοκλήρωσαν τις 11 ιστιοδρομίες με 23 βαθμούς ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν με 24. Επίσης θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη.

Το δεύτερο ελληνικο πλήρωμα στους άνδρες, οι Βασίλης Παπουτσόγλου, Γιάννης Ορφανός ολοκλήρωσαν στην 38η θέση με 133 βαθμούς.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τις γυναίκες με τις Ραφαηλίνα Κλωναρλιδου και Μαρία Μπόζη να μπαίνουν στη δεκάδα για την κούρσα των μεταλλίων, έχουν όμως βαθμολογική απόσταση τέτοια από την τρίτη θέση που δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο. Ωστόσο, η παρουσία τους κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και από τα νεαρότερα πληρώματα της διοργάνωσης. Αριάδνη Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου ολοκλήρωσαν στην 34η θέση.

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This