Επιλογή Σελίδας

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής δεν κατάφεραν τελικά να ανέβουν στο βάθρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία των 470.

Το ελληνικό δίδυμο που ξεκίνησε την κούρσα των μεταλλίων έχοντας 48 βαθμούς, όσους και οι Πεπονέ – Μιόν, έκαναν το καθήκον τους και τερμάτισαν την κούρσα πριν από τους Γάλλους.

Μάντης και Καγιαλής ολοκλήρωσαν στην 4η θέση και πήραν οκτώ βαθμούς (στην κούρσα των μεταλλίων οι βαθμοί υπολογίζονται διπλοί) για να φτάσουν στους 56. Ωστόσο, οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ – Μπέργκοστρομ έκαναν φοβερή αντεπίθεση και κατάφεραν να κερδίσουν την κούρσα για να χρεωθούν με δυο βαθμούς. Με αυτούς, έφτασαν στου 54 (είχαν 52 πριν την κούρσα των μεταλλίων) και… έκλεψαν το χάλκινο μετάλλιο από τους Μάντη – Καγιαλή.

To χρυσό μετάλλιο κατέληξε στους Μπέλτσερ – Ράιαν μετά τη γκάφα των Ισπανών Ξάμαρ – Ροντρίγκεζ να φύγουν νωρίτερα στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να χρεωθούν ποινή 22 βαθμών. Θυμίζουμε ότι οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός ολοκλήρωσαν στην 37η θέση ενώ στις γυναίκες, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ήταν 11ες και οι Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου 35ες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This