Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ακόμα ένας παίκτης που όλο το καλοκαίρι βρέθηκε να παίζει σε φουλ ρυθμούς  σε μία διοργάνωση όπως το Κόπα Αμέρικα, παρουσίασε πρόβλημα στην γάμπα και θα λείψει για μερικές εβδομάδες. Ο Λουίς Σουάρεζ  βγήκε νωρίς στη χτεσινή ήττα της Μπαρτσελονα στο Μπιλμπάο και ακόμη μια φορά η ερώτηση προς τη FIFA είναι πότε επιτέλους θα προφυλάξουμε τους παίκτες από το να καούν εντελώς;

Ο Μέσι είναι νοκ-άουτ μετά το Κόπα  Αμέρικα, ο Άλισον που είναι βουνό πλήρωσε με τη ζημιά στη γάμπα την υπερφόρτωση, ο Κεϊτά ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα επίσης και ακόμα δεν έχει παίξει με την Λίβερπουλ, ο Γκανέζος Ατσού λείπει από τη Νιούκαστλ, ο Αργεντινός Φόιτ από την Τότεναμ και πάει λέγοντας. 

Η ευθύνη για κάθε μεγάλη διοργάνωση βαραίνει φυσικά την τοπική συνομοσπονδία, δηλαδή των Νοτιαμερικανών για το Κόπα Αμέρικα ή των Αφρικανών για το Κόπα Άφρικα ή της κεντρικής Αμερικής για το Gold Cup  και φυσικά της UEFA για το Euro αλλά μόνο η FIFA μπορεί να ζητήσει και να επιβάλει σε όλα τα μέλη της να εναρμονιστούν οι διοργανώσεις.

Αυτό, ετσι ώστε να μην έχουμε αυτή τη γελοιότητα κάθε χρόνο, με μερικές διοργανώσεις φέτος, άλλες του χρόνου άλλες το 2021 και φυσικά ανά τέσσερα χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να προσαρμοστούν.

Το να παίζουν οι ποδοσφαιριστές σχεδόν νον στοπ όλη τη χρονιά και να έχουμε στρουθοκαμηλισμό με το  να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και να νομίζουμε ότι δεν θα τραυματιστούν πότε είναι ουτοπικό! 
Αυτό που μπορεί να επιβάλλει η FIFA είναι να γίνονται σε μία απόσταση δύο χρόνων από το Παγκόσμιο Κύπελλο όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις και μαζί, ίδια περίοδο ίδιο διάστημα. Θα γκρινιάξουν κάποια τηλεοπτικά κανάλια αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Έτσι για παράδειγμα θα μπορούσε, το 2020 να γίνουν μαζί Euro, Κόπα Αμέριικα, Κόπα Άφρικα, Gold cup και Ασιατικό κύπελλο με μια απόκλιση λίγων ημερών και με υποχρέωση τα τοπικά πρωταθλήματα να μην ξεκινάνε πριν  το τελευταίο ΣΚ του Αυγούστου.

Έτσι θα μπορούσαμε έστω και λίγο να δίναμε μία ανάσα τις ενδιάμεσες  χρονιές στους σουπερσταρς, οι οποίοι, άλλωστε, είναι το ποδόσφαιρο και εδώ και 20 χρόνια σχεδόν από την αλλαγή του Millennium, το ποδόσφαιρο το μόνο που κάνει είναι να τρώει σαν τον Κρόνο τα παιδιά του!

Φυσικά και γνωρίζω πως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, αλλά αυτή η εικόνα με γυμνασμένα παλικάρια να πέφτουν σαν τις μύγες με προβλήματα σε γάμπες και σε μηρούς από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μήνα είναι άκρως λυπηρή και ανησυχητική. Και το πληρώνουν οι ομάδες, οι παίκτες και σε τελική ανάλυση οι θεατές που χωρίς αυτούς δεν υπάρχει παιχνίδι! 

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This