Επιλογή Σελίδας

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα ποδοσφαιριστών, που σημείωσαν εντυπωσιακά τέρματα στο ντεμπούτο με τη νέα τους ομάδα.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Λος Άντζελες Γκάλαξι)
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έκανε ο Ιμπραϊμοβιτς ιδανικό ντεμπούτο με γκολ, αλλά το ντεμπούτο έκανε… Ζλάταν. Τον Μάρτιο του 2018, ο Σουηδός φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, αποδεικνύοντας πως η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται, ούτε στα 37. Πέρασε ως αλλαγή στο ντέρμπι της πόλης του Λος Άντζελες, με το σκορ να είναι 2-3 εις βάρος της ομάδας του, πιάνοντας ένα από τα γνωστά του βολέ, από απόσταση 45 μέτρων, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, αφού στο φινάλε ο ίδιος έδωσε τη νίκη στους Γκάλαξι με 4-3.

Φεντερίκο Μακέντα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο νυν άσος του Παναθηναϊκού είχε κάνει ένα ονειρεμένο ντεμπούτο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Απρίλιο του 2009, σε ηλικία 18 ετών. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη δεύτερη ομάδα οδήγησαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον πάρει στην αποστολή, για τον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Άστον Βίλα. Με τους «χωριάτες» να είναι μπροστά στο σκορ, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ πέρασε το νεαρό Μακέντα στο ματς και δικαιώθηκε. Αφού ο Ρονάλντο ισοφάρισε σε 2-2, ο Ιταλός επιθετικός έκανε μία εκπληκτική κίνηση μέσα στην περιοχή και με περίτεχνο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Μάριο Στάνιτς (Τσέλσι)
Μετά την τρίτη θέση με την Κροατία στο Μουντιάλ του ’98, δύο χρόνια μετά ο Στάνιτς πήρε μεταγραφή από την Πάρμα στην Τσέλσι, έναντι 5,6 εκατομμυρίων λιρών. Στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα των «μπλε», με τον ίδιο να σημειώνει δύο τέρματα, για το τελικό 4-2 επί της Γουέστ Χαμ. Το πρώτο από τα δύο, όμως, ψηφίστηκε ως το καλύτερο όλης της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κροάτης πήρε την μπάλα από τον Γουάιζ και αφού έκανε «γκελάκια», εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 35 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Άλβαρο Ρεκόμπα (Ίντερ)
Τη χρονιά που οι «νερατζούρι» έκαναν δικό τους τον 21χρονο Ρονάλντο από την Μπαρτσελόνα, απέκτησαν και τον Άλβαρο Ρεκόμπα από τη Νασιονάλ. Όλα τα βλέμματα μπορεί να ήταν στραμμένα στο «φαινόμενο», όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Serie A ήταν ο Ουρουγουανός. Μπήκε ως αλλαγή στο 72’ και μέσα σε λίγα λεπτά έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπρέσια. Με μία «οβίδα» έξω από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, ενώ με μία απίθανη εκτέλεση φάουλ ολοκλήρωσε την ανατροπή για το τελικό 2-1.

Ζινεντίν Ζιντάν (Εθνική Γαλλίας)
Όλοι θυμούνται τα δύο τέρματα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, που χάρισαν τον τίτλο στους «τρικολόρ», όμως ο Ζιντάν είχε ξεκινήσει την καριέρα με την εθνική Γαλλίας, επίσης, με δύο γκολ. Η πρώτη συμμετοχή του «Ζιζού» ήταν τον Αύγουστο του 1994, σε ένα φιλικό κόντρα στην Τσεχία, με τον ίδιο να περνά ως αλλαγή στο παιχνίδι και να είναι αυτός που μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2. Ειδικά το πρώτο γκολ ήταν χάρμα οφθαλμών, με τον ίδιο να περνά δύο αμυντικούς πριν στείλει με «κεραυνό» την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το δεύτερο ήταν πανομοιότυπο με εκείνα στον τελικό κόντρα στην Βραζιλία. Κόρνερ, κεφαλιά Ζιντάν και γκολ. Οι μόνες διαφορές ήταν ότι φορούσε το Νο14, ενώ είχε… μαλλιά.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This