Επιλογή Σελίδας

Πήγαν στην Premier League ως βαριά ονόματα αλλά δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Κάποιοι παικταράδες, απλά, πήγαν πολύ αργά στην Αγγλία.

ΠΑΟΥΛΟ ΦΟΥΤΡΕ

Ο Πορτογάλος αρχικά είχε αρνηθεί να παίξει στη Γουέστ Χαμ του Χάρι Ρέντναπ επειδή του είχε δοθεί η φανέλα με το Νο16 αντί για το Νο10 που φορούσε πάντα. «Ο Εντι Γκίλαμ του είχε δώσει τη φανέλα με το 16 και του την επέστρεψε, πετώντας τη στα μούτρα του», αποκάλυψε σε μια από τις αυτοβιογραφίες του ο Ρέντνπαπ. «Αμέσως μετά, ο Πάουλο ήταν μπροστά στο πρόσωπο μου: “Ο Φούτρε το 10, όχι το 16”, μου είπε. “Ο Εουζέμπιο το 10, ο Μαραντόνα το 10, ο Πελέ το 10, ο Φούτρε το 10. Οχι το γαμ… 16”, συμπλήρωσε». Τελικά, έπειτα από τις σχετικές συζητήσεις, ο Τζον Μόνκουρ δέχθηκε να δώσει το Νο10 στον Πορτογάλο, με αντάλλαγμα 15 μέρες στην πολυτελή βίλα του Φούτρε στο Algarve. Οταν τελικά μπήκε στο γήπεδο ο Πορτογάλος, ήταν φανερό ότι οι τραυματισμοί που τον είχαν ταλαιπωρήσει επί χρόνια, τον είχαν επηρεάσει. Εκανε μόλις 9 εμφανίσεις πριν φύγει για πιο καλοκαιρινά μέρη…

ΜΑΪΚΟΝ

Ο Βραζιλιάνος ουσιαστικά δε συνήλθε ποτέ από εκείνη τη βραδιά που ο Μπέιλ τον είχε ισοπεδώσει στην περίφημη νίκη της Τότεναμ επί της Ιντερ με 3-1 στο Champions League. Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην προπονητής του στους Νερατζούρι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, θεώρησε ότι ήταν σωστή κίνηση να τον πάρει στη Σίτι για να προσφέρει ανταγωνισμό στον Πάμπλο Ζαμπαλέτα. Τελικά ο Μαϊκόν δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα, περνώντας μια σεζόν γεμάτη τραυματισμούς, πριν επιστρέψει τελικά στην Ιταλία για λογαριασμό της Ρόμα, με παρόμοια απογοητευτικά αποτελέσματα.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Τον Ιανουάριο του 2001, ο θρύλος των Σαμπντόρια και Λάτσιο αποφάσισε να αφήσει τη Ρώμη για ένα σύντομο πέρασμα από τα East Midlands για να αγωνιστεί στη Λέστερ του Πίτερ Τέιλορ. Στην ηλικία των 36 ετών τότε, ο Μαντσίνι έκανε πέντε συμμετοχές χωρίς να σκοράρει, αλλά ούτε μία δεν ήταν 90λεπτη. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, επηρέασε κάπως τον Ρόμπι Σάβατζ, αφού τον βοήθησε να ανακαλύψει την ιταλική κουζίνα. «Οταν ο Ρομπέρτο πέρασε την πόρτα δεν μπορούσα να το πιστέψω», θυμήθηκε ο πρώην μέσος. «Τον έβλεπα επί χρόνια στο ιταλικό ποδόσφαιρο, στην τηλεόραση. Το να είμαι, πλέον, στα ίδια αποδυτήρια με αυτόν, ήταν κάτι απίστευτο. Ηταν τιμή μου». Δυστυχώς, όμως, η θητεία του Μαντσίνι στη Λέστερ δεν κράτησε πολύ, αφού του προτάθηκε η θέση του προπονητή στη Φιορεντίνα. Οσο διήρκεσε, όμως, ήταν ωραίο.

ΛΟΡΑΝ ΜΠΛΑΝ

Ο Γάλλος ήταν αυτός που ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή: Να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Γιαπ Σταμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φεύγοντας για τη Λάτσιο. Ερχόμενος στο Old Trafford έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με την Ιντερ, ο 35χρονος Μπλαν δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Γιουνάιτεντ, ζώντας και ένα σερί πέντε ηττών στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με τον πρόωρο αποκλεισμό στο κύπελλο. Αν και βοήθησε τους Red Devils να κατακτήσουν το πρωτάθλημα ένα χρόνο αργότερα, η παρουσία του δεν ήταν και η καλύτερη παρηγοριά για την απώλεια του Σταμ.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΤΡΙΣΤΑΝ

Ο Τριστάν ήταν αυτός -μαζί με τον Ρόι Μακάι- που ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής της Ντεπορτίβο Λα Κουρούνια, η οποία ταρακούνησε τα πράγματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αναστατώνοντας πολλές από τις παραδοσιακές δυνάμεις, στις αρχές του 21ου αιώνα. Η αγάπη του για τη νυχτερινή ζωή, όμως, είχε τελικά ως συνέπεια να αποχωρήσει από τη Λα Κορούνια. Αρχικά πήγε στη Μαγιόρκα και μετά στη Λιβόρνο, πριν πάει στην Αγγλία για τη Γουέστ Χαμ του Τζανφράνκο Τζόλα. Ηταν μια θητεία που ξεχάστηκε γρήγορα, με εξαίρεση ένα εκπληκτικό φάουλ κόντρα στη Στόουκ.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This