Επιλογή Σελίδας

Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης για το Λιντς της Αυστρίας η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί από 25 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά έντεκα αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν επτά πληρώματα αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θα πάρει μέρος στον δυσκολότερο διεθνή αγώνα της χρονιάς αφού θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020. 

Μια ομάδα που είναι από τις πιο νεανικές του παγκόσμιου πρωταθλήματος αφού οι εννέα από τους έντεκα αθλητές ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 23 ετών όπου στο αντιστοιχo πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαρασοτα των ΗΠΑ κατέλαβε την 4η θέση στο πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας δυο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Βασικός στόχος των έξι από τα επτά πληρώματα είναι ένα εισιτήριο για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, στόχος δύσκολος αφού όπως ήδη έχει  ανακοινώσει η Διεθνής Ομοσπονδία έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών αφού έχουν δηλωθεί να τρέξουν χίλιοι διακόσιοι αθλητές/τριες από ογδόντα χώρες. 

Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής ομάδας είναι:

Άνδρες

  • Σκιφ: Στέφανος Ντούσκος
  • Σκιφ ελαφρών βαρών: Λευτέρης Κονσόλας
  • Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Πέτρος Γκαϊδατζης – Αντώνης Παπακωνσταντίνου
  • Δίκωπος άνευ: Θανάσης Παλαιοπάνος – Γιάννης Καλανδαρίδης 

Γυναίκες

  • Σκιφ: Κατερίνα Νικολαΐδου
  • Διπλο σκιφ: Δήμητρα Τσαμοπούλου – Αννέτα Κυρίδου
  • Δίκωπος άνευ: Μαρία Κυρίδου – Χριστίνα Μπούρμπου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της FISA από τα σκιφ προκρίνονται στο Τόκιο τα εννέα καλύτερα πληρώματα του Παγκόσμιου, από τα διπλά και τις δίκωπες τα έντεκα καλύτερα και από τα διπλά ελαφρά τα επτά καλύτερα.

Όσα πληρώματα δεν καταφέρουν να πάρουν πρόκριση από το φετινό  παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λιντς θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία στην προολυμπιακή ρεγκάτα του  2020 όπου θα δοθούν και τα τελευταία ελάχιστα «εισιτήρια».

Αρχηγός της αποστολής της Εθνικής είναι ο δυο φορές ολυμπιονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Πολύμερος, ενώ τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Κοντομανώλης, Γιώργος Φώτου  και Δημήτρης Πέτρου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This