Επιλογή Σελίδας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου σε ξενοδοχείο της Αθήνας το workshop παρουσίασης και ανάλυσης του προγράμματος Video Assistant Referee στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, των οποίων η προσέλευση ήταν αξιοσημείωτη. Ομιλητές άνθρωποι της ΚΕΔ/Ε.Π.Ο. και των εταιριών που υποστηρίζουν το έργο από τεχνικής πλευράς.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα που πήρε πρώτος τον λόγο, ευχαρίστησε την Πολιτεία για τη συνεισφορά της και την Ομοσπονδία που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το VAR και τόνισε τη σημασία που έχει ο ερχομός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προσδοκίες που υπάρχουν στις τάξεις της Διαιτησίας: “Το νέο σύστημα μπορεί να δώσει λύσεις και να οδηγήσει σε πιο σωστές αποφάσεις τους Διαιτητές. Μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση των λαθών, κάτι που σημαίνει καλύτερες διαιτησίες και άρα καλύτερο ποδόσφαιρο. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί πανάκεια, ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Είναι κάτι νέο, χρειάζεται όλες οι πλευρές να δείξουμε κατανόηση”.

Ο VAR Project Manager κ. Αλέξανδρος Χολέβας, προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος σε όλα τα κρίσιμα σημεία μέχρι το πρόγραμμα να φτάσει στις μέρες μας, λίγο πριν την εφαρμογή του στους αγώνες της Superleague 1. Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του VAR στη χώρα μας. 

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών. Ο κ. Joan Vinaixa Corthay, ο Ισπανός γενικός διευθυντής της Media Lusso/Media Pro και έμπειρος τηλεοπτικός παραγωγός, ανέλυσε τον τρόπο που λειτουργεί το VAR στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου επίσης το υποστηρίζει η εταιρία του, αλλά και το πως θα λειτουργήσει στην Ελλάδα, με τα van στην αρχή έξω από τα γήπεδα και το Match Center στο Μαρούσι στη συνέχεια, ως μόνιμο “επιχειρησιακό κέντρο” των διαιτητών VAR.

Για το τεχνικό μέρος ήταν και η αναφορά του εκπροσώπου της ελληνικής εταιρίας inDigital, επίσης εκ των αναδόχων του έργου, Κώστα Ρούπτσου. Ο κ. Ρούπτσος αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας και στην πορεία του project, ενώ έδωσε κάποιες πληροφορίες τεχνικού τύπου καθώς και στατιστικά στοιχεία, εκφράζοντας και αυτός την αισιοδοξία του για την πορεία του VAR στη χώρα μας.

Την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας έκανε ο VAR Referee Project Leader της Ε.Π.Ο. Μιχάλης Κουκουλάκης, ο οποίος επίσης τόνισε ότι το σύστημα είναι καινούριο και σαν τέτοιο χρειάζεται προσοχή και υπομονή, εστίασε στην πολύ καλή εκπαίδευση και προετοιμασία των διαιτητών που ασχολούνται με το VAR και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα εφαρμοστεί στα γήπεδα της Super League 1. Ο κ. Κουκουλάκης έδωσε πληθώρα στοιχείων, στην πιο εκτεταμένη παρουσίαση για το σύστημα που έχει γίνει ως τώρα στην Ελλάδα σε κοινό που δεν αποτελούνταν από ανθρώπους της διαιτησίας. Μάλιστα, κάλυψε και μεγάλο αριθμό αποριών, απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου που προσήλθαν στο Hotel Marriott είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδειξαν αρκετά ενημερωμένοι καθώς οι απορίες και ερωτήσεις τους ήταν ομολογουμένως πολύ εύστοχες και αφορούσαν αποκλειστικά στον τρόπο λειτουργίας του VAR.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This