Επιλογή Σελίδας

Διανύουμε ένα καλοκαίρι που δόθηκαν καλά λεφτά για μεταγραφές αμυντικών, οπότε πάμε να δούμε μια λίστα για τους πέντε καλύτερους αυτή τη στιγμή.

5. ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Ο Ράμος δε θα κερδίσει πολλά βραβεία δημοτικότητας μακριά από το Santiago Bernabeu, ενώ παράλληλα χάνει θέσεις στη λίστα με τους καλύτερους, αλλά είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις ότι είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμη η καρδιά της ομάδας και πάντα είναι όπως πρέπει όταν πρέπει, όπως απέδειξε και στο πρόσφατο μονοπώλιο του Champions League από την ομάδα του. Πολλά πράγματα που κάνει βέβαια είναι προκλητικά ή λάθος, όπως για παράδειγμα η κίτρινη κάρτα που πήρε επίτηδες πέρυσι κόντρα στον Αγιαξ, αλλά η δύναμη του στον αέρα και στις δύο περιοχές, όπως και το μαχητικό πνεύμα που δείχνει, είναι για θαυμασμό.

4. ΑΪΜΕΡΙΚ ΛΑΠΟΡΤ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ)

Αριστοκρατικός αλλά και υποτιμημένος στην αντικειμενικά καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ η Premier League, ο Λαπόρτ είναι ο atypical κεντρικός αμυντικός του Γκουαρδιόλα: Με στυλ, άνετος στην κατοχή μπάλας και δε φοβάται να βάλει το κεφάλι του σε φάση που θα πονέσει, αν χρειαστεί. Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε όσα πέτυχε αμυντικά σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Λαπόρτ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για 57 εκατ. λίρες τον Ιανουάριο του 2018. Ενα θέμα που παραμένει ανοιχτό -αφού μπορεί να παίξει τόσο για την Ισπανία όσο και για τη Γαλλία- έχει ως συνέπεια να μην έχει αγωνιστεί ακόμη σε καμία εκ των δύο, έχοντας εκπροσωπήσει στο παρελθόν τους Les Bleus στις μικρές εθνικές.

3. ΚΑΛΙΝΤΟΥ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ (ΝΑΠΟΛΙ)

Με κάποιο τρόπο, η Νάπολι κατάφερε να κρατήσει τον Κουλιμπαλί αυτό το καλοκαίρι. Βοοηθάει πάντως και η ρήτρα των 150 εκατ. λιρών. «Νομίζω πως η αξία του Κουλιμπαλί είναι στα 250 εκατ. λίρες αν οι άλλοι πλήρωσαν τόσα πολλά για αυτόν», είπε ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις μετά τα 80 εκατ. λίρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Χάρι Μαγκουάιρ. Ετσι, ο Κουλιμπαλί παραμένει ο παίκτης που η Νάπολι δε θέλει με τίποτα να χάσει. Ο Σενεγαλέζος δεσπόζει στην άμυνα, είναι δύσκολο να τον νικήσεις είτε στον αέρα είτε στο έδαφος, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια. Ο κεντρικός αμυντικός των Παρτενοπέι είναι εκπληκτικός στις πάσες και πάντα ψύχραιμος όταν έχει την μπάλα.

2. ΡΑΦΑΕΛ ΒΑΡΑΝ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Κατά γενική ομολογία δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για τον Βαράν: Το 2018-19 ήταν η σεζόν με το λιγότερο χρυσάφι σε σχέση με τις προηγούμενες, έπειτα από ένα εκπληκτικό Μουντιάλ 2018, όπου ο 26χρονος έκανε σπουδαίες εμφανίσεις για τη νικήτρια Γαλλία. Αυτό αποτέλεσε τη συνέχεια των τεσσάρων Champions League και δύο πρωταθλημάτων που είχε κατακτήσει με τη Ρεάλ, απολογισμός καθόλου κακός για έναν παίκτη που έγινε μόλις 26 ετών τον περασμένο Απρίλιο. Ο Βαράν είναι ο πλήρης κεντρικός αμυντικός. Διαβάζει σωστά το παιχνίδι και έχει την ταχύτητα για να τρέξει να καλύψει λάθη των συμπαικτών του, ενώ παράλληλα μπορεί να ανέβει ως το κέντρο με την μπάλα και να ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του.

1. ΒΙΡΤΖΙΛ ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ (ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ)

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και ακόμη και ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα δυσκολευτεί να λάμψει αν δεν υπάρχει η σωστή ισορροπία στην ομάδα. Ολοι, όμως, συμφωνούν ότι ο Φαν Ντάικ μεταμόρφωσε σε απόλυτο βαθμό την άμυνα της Λίβερπουλ μετά τη μεταγραφή του από την Σαουθάμπτον για 75 εκατ. λίρες τον Ιανουάριο του 2018. Ο Ολλανδός δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει κάτι καλό σε ένα διεθνές τουρνουά με την εθνική ομάδα, αλλά επιτέλους κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο εκτός Σκωτία με το Champions League τον Ιούνιο. Εχει κάνει γιγάντια βήματα μετά την άφιξη του στο Anfield και είναι μια όλο και μεγαλύτερη δύναμη για τη χώρα του. Τόσο πολύ, ώστε ο 28χρονος να συζητείται ως ο πρώτος κεντρικός αμυντικός που μπορεί να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα μετά τον Φάμπιο Καναβάρο το 2006. Ο Φαν Ντάικ έχει όλα όσα θα θέλατε σε έναν σύγχρονο κεντρικό αμυντικό: Δύναμη, ταχύτητα, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ηγετική παρουσία και ικανότητα με την μπάλα. Πέντε καλοί λόγοι για να είναι ο καλύτερος του κόσμου.

Πηγή: Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This