Επιλογή Σελίδας

Αγώνες σαν και το δραματικό και συναρπαστικό γερμανικό Grand Prix αναμένεται να συμβαίνουν πιο τακτικά από το 2021, σύμφωνα με τους επικεφαλής των ομάδων.

Η δυνατή βροχή πριν τον αγώνα οδήγησε σε μια εκκίνηση με βρεγμένο οδόστρωμα στο Hockenheim. Οι εναλλασσόμενες συνθήκες του αγώνα στην πορεία, έκαναν τα πράγματα χαώδη.

Οι Charles Leclerc, Valtteri Bottas και Nico Hulkenberg είχαν όλοι επαφή με τα προστατευτικά, με τον Lewis Hamilton να έχει δύο φορές τετακέ.

Ο Daniil Kvyat βρέθηκε με την Toro Rosso στο βάθρο, ενώ ο Robert Kubica πέτυχε τον πρώτο βαθμό της Williams για φέτος (αναμένεται ωστόσο η απόφαση της έφεσης της Alfa Romeo για τον μηδενισμό των μονοθεσίων της).

Τέτοιου είδους εκπλήξεις και απρόβλεπτα είναι ο στόχος για το 2021, υπό την αναθεώρηση των κανονισμών της F1, για στεγνές συνθήκες όμως.

Μιλώντας πάνω στο θέμα, ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, δήλωσε: «Εάν μηχανικά μειώσουν τη διαφορά μεταξύ του midfield και των κορυφαίων ομάδων, θα υπάρχουν κάποιοι αγώνες, ίσως όχι στο 50%, αλλά αρκετοί αγώνες μέσα στη σεζόν όπου θα μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο με το γερμανικό GP».

«Αυτό το αίσθημα θα ήταν πολύ σημαντικό για τις ομάδες, τους θεατές, τους οδηγούς. Θα έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για τις πρώτες έξι θέσεις επάξια και ισότιμα».

«Μέχρι τώρα αυτό δε συμβαίνει. Οι πρώτοι έξι θα μπορούσαν να έχουν κάποιο ατύχημα στον πρώτο γύρο, να μπουν στα pit για αλλαγές, να αλλάξουν την εμπρός πτέρυγα ή την πίσω, να επιστρέψουν στην πίστα και να μπορούν και πάλι να μας ρίξουν γύρο».

«Δεν έχεις παραπάνω προσδοκίες πέραν της 7ης θέσης. Ωστόσο, νιώθω πως αυτό δε θα συμβαίνει πολύ πλέον».

Ο Max Verstappen της Red Bull αναδείχτηκε νικητής στη Γερμανία, ανεξάρτητα από το τετακέ που είχε. Ο επικεφαλής των κόκκινων ταύρων, Christian Horner, πιστεύει πως ο συνδυασμός νέων κανονισμών και ελαστικών θα κάνει τη Formula 1 πολύ καλύτερο θέαμα.

Ερωτώμενος εάν μια έκβαση σαν αυτή του GP στη Γερμανία είναι πιθανή και το 2021, ο Horner σχολίασε: «Έτσι νομίζω. Είδαμε ωραίους αγώνες σε Αυστρία και στο Silverstone. Τα ελαστικά παίζουν κομβικό ρόλο σε όλο αυτό. Έτσι, το να διαχειρίζεσαι σωστά τα ελαστικά και την αεροδυναμική θα είναι σημαντικό, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ακολουθούν ο ένας τον άλλον και να ανταγωνίζονται έντονα μεταξύ τους».

Ύστερα από ένα πολύ βαρετό γαλλικό GP, το οποίο προκάλεσε δριμεία κριτική της Formula 1, οι αγώνες σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ουγγαρία έδωσαν πολλές συγκινήσεις και πνοή στη φετινή σεζόν.

Πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τον Horner, είναι κατανοητοί οι λόγοι που έκαναν αυτούς τους αγώνες τόσο ωραίους.

«Κατανοούμε τί ήταν αυτό που έκανε πολύ καλούς τους αγώνες», επιβεβαίωσε. «Σε μερικούς ήταν η χάραξη και σε μερικούς τα ελαστικά. Τα μονοθέσια είναι απίστευτα περίπλοκα και πιστεύουμε πως σίγουρα μπορούμε να τα απλοποιήσουμε. Νομίζω πως αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να έχουμε περισσότερους αγώνες σαν και αυτούς που είδαμε μετά τη Γαλλία».

πηγή: f1fan.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This