Επιλογή Σελίδας

Με τρομερή ανατροπή στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών η Κατερίνα Νικολαΐδου πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης ήταν στην πέμπτη θέση στα πρώτα 500 μέτρα της κούρσας αλλά από εκεί και πέρα ξεκίνησε την μεγάλη αντεπίθεση. Στα 1000 μέτρα είχε ανέβει στην 4η θέση, στα 1500 είχε περάσει 3η και πλέον βρισκόταν κοντά στο στόχο της, την κατάκτηση της μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που θα της έδιναν το εισιτήριο της πρόκρισης. Και τα κατάφερε τερματίζοντας στην 1η θέση με χρόνο 8.18:60 αφήνοντας 2η την Τσόου Φελίτσε από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με 8.18:89 και 3η, εκτός πρόκρισης, την Φινλανδή Κάρπινεν με 8.19:98.

Θέση στα προημιτελικά μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις εξασφάλισαν κατά τη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου και δυο ακόμα πληρώματα μας. Η δίκωπος άνευ των ανδρών και το διπλό ελαφρών βαρών των ανδρών.

Οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης στον επαναληπτικό της δικώπου μπήκαν από το ξεκίνημα της κούρσας μπροστά, έδωσαν μάχη με την βάρκα της Χιλής για να πάρουν τελικά τη δεύτερη θέση με δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά αλλά ουσιαστικά να κερδίσουν τη πρόκριση για τα προημιτελικά. Ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος 6.43:71 και των Χιλιανών 6.43:70.

Σπουδαία κούρσα στον  επαναληπτικό και για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου  οι οποίοι πέρασαν τρίτνοι από τα πρώτα 500 μέτρα, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους, ήταν δεύτεροι στα 1000 μέτρα και πρώτοι στα 1500 μέτρα, πετυχαίνοντας τελικά το στόχο τους, την πρόκριση στα προημιτελικά τερματίζοντας δεύτεροι με 6.40:69, πίσω από την Τουρκία που τερμάτισε σε 6.38:48 .

Το πλήρωμα του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Άσπα Χριστοδουλίδη και Αννέτα Κυρίδου που ξεκίνησε σήμερα τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέλαβε την έκτη θέση στον προκριματικό με χρόνο 7.32:75 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο πλήρωμα έγινε αλλαγής ανάγκης λόγω του τραυματισμού της Δήμητρας Τσαμοπούλου, την θέση της οποίας πήρε η Χριστοδουλίδη.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This