Επιλογή Σελίδας

Ο Εθνικός Κατερίνης ήταν ο νικητής με 2-0 απέναντι στον Αιγινιακό, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο “Γιάννης Παραλυκίδης” του Αιγινίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δυο ομάδων εν όψει των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πιερίας. Οι “σιδηροδρομικοί” του Γιάννη Κωνσταντινίδη επιβλήθηκαν των γηπεδούχων, αφήνοντας υποσχέσεις για μια επιτυχημένη σεζόν στην Α’ κατηγορία, παρά τις αποχωρήσεις βασικών συντελεστών της περυσινής πορείας. Ο Αιγινιακός του Ηλία Τζιώκα, βρίσκεται στη διαδικασία “μονταρίσματος” και είναι εύλογο ότι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα της Β’ ΕΠΣ Πιερίας, μετά το…κλείσιμο του κύκλου παρουσίας της ομάδας στη Football League.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση του Αιγινιακού τίμησε τον προπονητή του Εθνικού Κατερίνης, Γιάννη Κωνωσταντινίδη, ο οποίος πέρασε από το Αιγίνιο τόσο ως παίκτης τη σεζόν 1978-1979, όσο και ως προπονητής το διάστημα 1986-1990. Μάλιστα, ο νυν γενικός γραμματέας του συλλόγου, Νίκος Μούμος, υπήρξε ποδοσφαιριστής υπό τις οδηγίες του Κωνσταντινίδη.

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα
10′ Ο Γκατζούνης έδωσε στον Αγγέλου, αυτός έκανε τη σέντρα αλλά ο Λούκας μπόκαρε.
12′ Ο Βούρας τροφοδότησε τον Καρανίκα, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Α. Τραούδας έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
19′ Ο Γκατζούνης σέντραρε, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Ελέζι που σούταρε αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
30′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικολαΐδη, οι αμυντικοί απέκρουσαν, η μπάλα έφτασε στον Μυστρίδη που από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς.
60′ Ο Καμπερίδης απέφυγε τον Αχλατλή και έκανε παράλληλη σέντρα όμως ο Νταβίνιο σε κενό τέρμα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
62′ Ο Κουζιώνης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.
70′ Ο Δαραής μπήκε στην περιοχή αλλά αντί να δώσει στον Μαλάκη επέλεξε να σουτάρει ο ίδιος, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
73′ Δυνατό σουτ του Δαραή, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.
86′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νταβίνιο, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και ο Κουζιώνης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αβραμίδης με βοηθούς τους Β. Χαλκίδη και Στ. Χαλκίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αιγινιακός (Ηλίας Τζιώκας): Λούκας, Καρανίκας, Ηλ. Κακατάτσιος, Ευ. Παπαδόπουλος, Δεληγιάννης, Χρ. Κακατάτσιος, Μιχαηλίδης, Τσολακίδης, Τραούδας, Βούρας, Καρακασίδης.
Έπαιξαν και οι Δαραής, Αχλατλής, Ζαφείρης, Μαστροθύμιος, Παντερμαλής, Θωμ. Παπαδόπουλος, Μαλάκης και Βουλτσίδης.
Εθνικός Κατερίνης: Δεληγιαννίδης, Αρσέλα, Γιαννακός, Σταλίκας, Νικολαΐδης, Μυστρίδης, Σελκερίδης, Γκατζούνης, Καμπερίδης, Αγγέλου, Ελέζι.
Έπαιξαν και οι Απιδόπουλος, Βάρνας, Κουζιώνης, Φορίδης, Θωμαΐδης, Μεταξάς, Νταβίνιο, Στραβογιάννης και Δεληγιάννης.

ρεπορτάζ: Σάββας Αχλατλής

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This