Επιλογή Σελίδας

Του Ηλία Αναστασιάδη

Πριν λίγους μήνες, ρωτήσαμε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο πώς γίνεται ένας τενίστας να σερβίρει με 200 χλμ/ώρα μετά από 4 ώρες αγώνα. Μια από τις απαντήσεις-κλειδί που πήραμε από τον γυμναστή μας είναι ότι οι τενίστες στο υψηλότερο επίπεδο προπονείται 6-8 ώρες καθημερινά. Για να αντέξει όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε Φέντερερ, Ναδάλ και Τσιτσιπάς χρειάζεται μικρές ενέσεις ενέργειας. Και η ‘ένεση’ που φαίνεται πως προτιμούν άπαντες είναι οι μπανάνες. Ο Daniel Kaplan του The Athletic έδωσε τη σωστή διάσταση των πραγμάτων με ένα tweet:

66.000(!) χιλιάδες μπανάνες θα σερβιριστούν κατά τη διάρκεια του US Open, στο οποίο συνεχίζει η Μαρία Σάκκαρη μετά την εύκολη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Καμίλα Γκιόργκι. (Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ρώσο Ρούμπλεβ).

Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή κάλιου και υδατάνθρακα και αποτελούν μια εξαιρετική λύση για κάθε τενίστα, όταν νιώθει ότι τα επίπεδα της ενέργειάς του πέφτουν σημαντικά. Σε μια μετρίου μεγέθους μπανάνα, υπάρχουν κατά μέσο όρο 420 mg καλίου. Εκτός των άλλων, το κάλιο βοηθά σημαντικά στην αποφυγή των κραμπών που προκαλούνται λόγω της έλλειψής του από το ανθρώπινο σώμα.

Αυτό που τρώνε όλοι οι τενίστες κατά τη διάρκεια ενός ματςΟ Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Σανγκάη, τον Νοέμβριο του 2008.

Tο Sportscasting εμβάθυνε λίγο περισσότερο στη δίαιτα των (πρωτ)αθλητών εν καιρώ Γκραν Σλαμ, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ο Ράφα Ναδάλ τρώει πάντα ψάρι σε μέρες χωρίς αγώνα, έχει μεγάλη αδυναμία στις ελιές, ενώ τα ζυμαρικά βρίσκονται πολύ συχνά στην ημερήσια διάταξη. Ο Τζόκοβιτς, που από το 2010 ακουλουθεί gluten-free διατροφή, τρώει ζυμαρικά με σκόρδο και ελαιόλαδο πριν τους αγώνες του και συνηθέστερα ψάρι ή γεύματα πλούσια σε πρωτεϊνες, αμέσως μετά. Τέλος, ο βασιλιάς Ρότζερ είναι λάτρης της ιταλικής, τις ιαπωνικής και της ινδικής κουζίνας, τρώει αρκετή σοκολάτα και πριν τους αγώνες του, τρώει αυστηρά μόνο ένα γεύμα.

Αυτό που τρώνε όλοι οι τενίστες κατά τη διάρκεια ενός ματςΜπανάνες και Εβιάν για τον Ράφα Ναδάλ σε παλαιότερο ματς του στο Γουίμπλεντον

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπαμε, οι μπανάνες είναι το ίδιο απαραίτητες με τις καινούργιες ρακέτες. Έξτρα κάλιο on demand.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This