Επιλογή Σελίδας

Του Ηλία Αναστασιάδη

Η Έλλη, να ένα μήλο’, η ‘Λόλα, να ένα άλλο’ και η ‘Άννα, να μήλα’, παραμένουν άνεργες από τότε που αντικαταστάθηκε το παλιό ‘Αλφαβητάρι’ του Δημοτικού. Καμία σελίδα δεν τις προσέλαβε για να μάθουν γράμματα στη νέα γενιά των μαθητών. Δεν είχαν ομοψυχία, δεν περνούσαν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά. Η καταχθόνια Λόλα με σκοτεινές μεθόδους ‘έφαγε’ την Έλλη κι έβαλε το δικό της όνομα δίπλα από το ‘να ένα μήλο’. Παιδεία μηδέν! Ήταν η Barbie της διδακτικής ομάδας. Η τριάδα γνώριζε μόνο ‘τα μήλα’ και τίποτε άλλο. Δεν κρατάς έτσι δουλειά. Έλλη, Λόλα, Άννα μάθετε σύγχρονη μπαλίτσα από την αρχόντισσα, Τέιλορ Άγκοστ. Θα βρείτε την 23χρονη δασκάλα -για ιδιαίτερα- τις επόμενες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Τέιλορ είναι να ασχοληθεί με τη διδασκαλία -που ήταν το αντικείμενο των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον-, αφού ολοκληρώσει την καριέρα της στο βόλεϊ. Θα έρθει στην Ελλάδα, για να υπογράψει το νέο συμβόλαιό της με την ομάδα βόλεϊ του Άρη. Ίσως βοηθήσει ν’ αρθρώσουν λέξη κι αυτοί που κεκέδιζαν, μόλις διαπίστωσαν ποια είναι η νέα ακραία των ‘κίτρινων’. Οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης πέρασαν ώρες διαγράφοντας τα σεξιστικά μηνύματα κάτω από την ανάρτηση για τη συμφωνία με την αθλήτρια. Υπομονή.

“Αδύνατον να έρθει στην Ελλάδα. Είναι καλή αθλήτρια!”

Ο Άρης είχε προσεγγίσει την Αμερικανίδα τον Μάιο, όμως το ποσό που ζητούσε ήταν απαγορευτικό για να συμφωνήσουν. Της έγινε και νέα πρόταση τον Αύγουστο. Δέχθηκε και άφησε το γερμανικό πρωτάθλημα για ένα υποδεέστερο, όπως είναι το ελληνικό. “Αδύνατον να έρθει στην Ελλάδα. Είναι καλή αθλήτρια!”, εξήγησε ο προπονητής της πρωταθλήτριας Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος, όταν οι ‘Αρειανοί’ ζήτησαν τη γνώμη του για την Άγκοστ. Αυτό ενδιέφερε και τους Θεσσαλονικείς, να είναι καλή αθλήτρια. Προς το παρόν γελάνε, επειδή όλοι στέκονται στην ωραία εμφάνισή της και όχι στην αθλητικότητά της. Θυμούνται ότι τους έχει τύχει περίπτωση αθλήτριας που εξελίχθηκε σε Μπρίτνεϊ Σπίαρς του τάραφλεξ και το τάραφλεξ σε πασαρέλα. Barbie, αν δεν σας αρέσει η Σπίαρς, ή έστω Λόλα.

Η ύψους 1,90 μ. ακραία των ‘κίτρινων’, κόρη της Νταλέν και του Μπρετ, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1996 στη Χάπι Βάλεϊ του Όρεγκον και έπαιξε για πρώτη φορά βόλεϊ με το γυμνάσιο του Κλάκαμας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εντάχθηκε στις Ντακς. Έτσι λέγεται η ομάδα του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το σπορ. Συνεπώς, έπρεπε να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού της. “Δεν έχω βρεθεί άλλη φορά τόσο μακριά. Η πιο μακρινή απόσταση που είχα καλύψει έως τώρα ήταν δύο ωρών, στον αυτοκινητόδρομο”, εξήγησε όταν συμφώνησε με τις Ladies in Black του Άαχεν. Στα περίπου 100 χιλιόμετρα που ήταν το ρεκόρ της προστέθηκαν ακόμη 8.232. Τόσο απέχει η Χάπι Βάλεϊ των 10.000 κατοίκων -που συνορεύει με το Πόρτλαντ- από τη γερμανική πόλη.

Τη φανέλα με το νούμερο ‘7’

Το βόλεϊ είναι στην πραγματικότητα η δουλειά μου. Μ’ ενθουσιάζει ότι θα ασχολούμαι κάθε μέρα με κάτι που αγαπώ και θα πληρώνομαι γι’ αυτό. Μου φαίνεται τρελό”. Η αποφοίτηση την τρόμαξε. Δεν σκέφτηκε ότι μεγαλώνει, πως πρέπει να βρει δουλειά ή να επεκτείνει τις γνώσεις της. Την άγχωσε το γεγονός ότι δεν θα είχε ομάδα. Ήρθε σε επαφή με τον Ολλανδό ατζέντη, Τέο Χόφλαντ, και αυτός τη βοήθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το σπορ. Τον Ιούνιο του 2018 υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τουλάχιστον, δέκα γερμανικές λέξεις τις ήξερε πριν πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό. Μετρούσε από το 1 έως το 10. Η οικογένεια της μητέρας της κατάγεται από τη Γερμανία και η Άγκοστ ήταν ελαφρώς προετοιμασμένη, πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία της. Φρόντισε και η ίδια να βελτιώσει τις γνώσεις της με online μαθήματα. Την ίδια μεθοδικότητα δείχνει και πριν από την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι του Άρη παρατήρησαν ότι βρίσκει στα social media τις νέες συμπαίχτριές της. “Το βόλεϊ είναι το Νο 1 πάθος μου. Κυρίως επειδή μου αρέσει πολύ να είμαι μέλος μιας ομάδας και να δημιουργώ μακροχρόνιες φιλίες με τις συναθλήτριές μου”.

Τους εκφράζει λογικές απορίες και ζήτησε μια χάρη: Τη φανέλα με το νούμερο ‘7’. Θα το έχει. Με αυτό αγωνιζόταν και στις Ντακς. Φαντάζεστε να ήταν μεταγραφή του ΠΑΟΚ; Ζονγκ! Στις Ladies in Black φορούσε επίσης ‘κιτρινόμαυρα’, αλλά αγωνιζόταν με το Νο 4.

Το 2017 έγινε viral στις ΗΠΑ. Πριν από το Final Four του κολεγιακού πρωταθλήματος τραγούδησε τον εθνικό ύμνο μαζί με άλλα τρία κορίτσια, με τα οποία διέφερε πολύ στο ύψος. Όταν η κάμερα του CBS ζούμαρε στο πρόσωπό της ένας ορυμαγδός ερωτήσεων για το κορίτσι από το Όρεγκον κατέκλυσε τα social media. Το όνομά της έγινε ευρύτερα γνωστό.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This