Επιλογή Σελίδας

Είκοσι ημέρες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να πετύχει τον πρώτο της στόχο στη χρονιά, να κατακτήσει το τέταρτο διαμάντι της καριέρας της στη σειρά Diamond League.

Και το έκανε στις Βρυξέλλες, στο στάδιο, όπου έχει πανηγυρίσει δύο ακόμη φορές την ανάλογη διάκριση, στέλνοντας παράλληλα ισχυρό μήνυμα στις αντιπάλους της ενόψει της διοργάνωσης στην Ντόχα. Η παγκόσμια πρωταιλήτρια επικράτησε του αγώνα με 4,83 μ. ισοφαρίζοντας το φετινό της ρεκόρ γεγονός που δείχνει πως είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ κατάφερε στην κατάλληλη στιγμή να βρει το ρυθμό της και παράλληλα να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση που θα της δώσει το ψυχολογικό προβάδισμα στη Ντόχα, εκεί όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του Λονδίνου. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,63μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 4,70 μ., 4,77 μ. και 4,83 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 4,88 μέτρα. Η Αντζέλικα Σιντόροβα ήταν η μόνη που προσπάθησε να απειλήσει την Ελληνίδα, ωστόσο έμεινε δεύτερη αφού πέρασε με την τρίτη τα 4,83 μέτρα. Η Άλισα Νιούμαν (Καναδάς) προέρχεται από καλές εμφανίσεις στη σεζόν, ωστόσο στις Βρυξέλλες δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε και με 4,77 μ. έμεινε στην τρίτη θέση. Στα 4,70 μ. ακολούθησαν οι Ναζότ (ΗΠΑ), Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), Πεινάδο (Βενεβουέλα) και Σουρ (ΗΠΑ).

Η Στεφανίδη πριν φτάσει στον τελικό των Βρυξελλών είχε μόλις δύο νίκες στη σειρά αγώνων τον Μάιο στη Σανγκάη και στις 18 Αυγούστου στο Μπέρμιγχαμ διάστημα στο οποίο είχε ήδη αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό που ήθελε. Η πρωταθλήτρια μας προσάρμοσε φέτος την προπόνηση της στις ανάγκες των αγωνιστικών υποχρεώσεων της σεζόν και αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισε να ανεβαίνει στα άλματα που της “ταιριάζουν” από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα. Η Στεφανίδη τη Δευτέρα θα αγωνιστεί στο Μινσκ στη συνάντηση Ευρώπη – ΗΠΑ, στο τελευταίο της τεστ πριν το Παγκόσμιο.

Ο σημερινός ήταν ο 12ος αγώνας της 29χρονης στη θερινή σεζόν, ο δεύτερος πάνω από τα 4,80 μ. και ο πέμπτος πάνω από τα 4,75 μέτρα. Το διαμάντι στο επί κοντώ έρχεται για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα, αφού το 2015 νικήτρια ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα το τρόπαιο ανήκει στην Κατερίνα Στεφανίδη.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This