Επιλογή Σελίδας

O Μιχάλης Περβολαράκης συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του στο Davis Cup με την Εθνική μας ομάδα, για να κερδίσει με ανατροπή στα σετ τον Ugo Nastasi και να “χαρίσει” τον πρώτο πόντο στην Ελλάδα.

Ο Περβολαράκης επικράτησε του Nastasi με 6-7 (5), 6-3, 6-1 και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα εις βάρος του Λουξεμβούργου, με 1-0.

Αρκετά πιεσμένος εμφανίστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Περβολαράκης, ο οποίος υπέστη 2 break στο 1ο σετ. Αρχικά έμεινε πίσω με 1-3 και παρά την προσωρινή του ισοφάριση, έμεινε ξανά πίσω με 3-5.

Ισοφάρισε για 2η φορά και έσβησε ένα set point στο 12ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του κάνοντας το 6-6 και να στείλει το 1ο σετ στο tie-break. Εκεί ωστόσο ο 26χρονος Λουξεμβούργιος κέρδισε έναν πολύ μεγάλο πόντο για το mini-break στο 5-5 και αξιοποίησε το πρώτο του set point, για να πάρει το tie-break με 7-5 και να βάλει σε δύσκολη θέση τον Έλληνα αθλητή.

Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Περβολαράκης άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και η διαφορά των δυο παικτών γινόταν όλο και πιο αισθητή. Στο 2ο σετ ένα break ήταν αρκετό για να του δώσει προβάδισμα με 5-2 και να σερβίρει αργότερα για το 6-3, ενώ ακόμα πιο εύκολο έργο είχε στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε 3 break στη σειρά, κέρδισε 6 συνεχόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 2 ώρες και 12 λεπτά, έχοντας κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία games.

Το tie της Ελλάδας με το Λουξεμβούργο θα συνεχιστεί με το 2ο παιχνίδι μονών, στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσε τον Tom Diederich. Αν ο Στέφανος επιβεβαίωσει τα προγνωστικά, η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This