Επιλογή Σελίδας

Ο Μιχάλης Περβολαράκης δεν τα κατάφερε απέναντι στον πολύ δυνατό Kamil Majchrzak και η Πολωνία πήρε το προβάδισμα με 1-0 επί της Ελλάδας, στον πολύ κρίσιμο αγώνα του ομίλου μας για το Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup. 

Ο Μιχάλης έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να κάνει και την υπέρβαση απέναντι στον Kamil Majchrzak, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-3, στο πρώτο παιχνίδι των μονών της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών με την αντίστοιχη της Πολωνίας. 

Αν και έμεινε πίσω με 1-4 στο εναρκτήριο σετ, ο Περβολαράκης έδωσε μεγάλη μάχη στο 1ο σετ και κατάφερε να το ισορροπήσει στο 4-4. Ο Πολωνός απάντησε με ένα love service game, ανακτώντας το πάνω χέρι στο 5-4, ενώ έκανε και το break στη συνέχεια, για να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο 23χρονος Majchrzak, ο οποίος πριν μερικές ημέρες έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο του US Open (όπου ηττήθηκε από τον Grigor Dimitrov) και βρίσκεται στο Νο. 84 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, καθώς δεν απειλήθηκε με break point στο υπόλοιπο του αγώνα.

Θα ακολουθήσει το 2ο μονό της συνάντησης της Ελλάδας με την Πολωνία, στο οποίο θα αναμετρηθούν οι δυο κορυφαίοι των ομάδων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Hubert Hurkacz.

Σε περίπτωση που ο Στέφανος ισοφαρίσει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η νικήτρια ομάδα θα κριθεί στο διπλό, που θα ολοκληρώσει τη συνάντηση.

Θυμίζουμε πως και οι δυο ομάδες κέρδισαν χθες στις πρεμιέρες τους, επομένως η νικήτρια ομάδα θα είναι πάρα πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και μαθηματικά μια από τις πρώτες δυο θέσεις του ομίλου, οι οποίες δίνουν και από μια θέση στα πλέι οφ του World Group II του 2020.

Πηγή: Tennis News

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This