Επιλογή Σελίδας

Ο Μιχάλης Περβολαράκης χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, αλλά έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Romain Arneodo μετά από 3 ώρες μάχης και έδωσε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα, για την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup.

Ο Περβολαράκης έδειχνε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στον Arneodo, απώλεσε όμως ένα προβάδισμα με 6-1, 5-2 και έχασε 4 match point για να πάρει τη νίκη στα 2 σετ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παίξει 3ο σετ και να επικρατήσει μετά από 3 ώρες του Μονεγάσκου με 6-1, 6-7 (8), 6-4.

Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά στην αναμέτρηση ο 23χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος κέρδισε τα πρώτα 5 games και προηγήθηκε με 5-0, για να κατακτήσει το εναρκτήριο σετ στο 7ο game.

Συνεχίζοντας να κυριαρχεί, ο Περβολαράκης κέρδισε και τα 3 πρώτα games του 2ου σετ – δηλαδή κέρδισε τα 9 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης – για να προηγηθεί με 6-1, 3-0. Απείλησε για νέο break αλλά δεν το έκανε στο 4ο game (3-1) και στη συνέχεια έπρεπε να επιστρέψει από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 4-1.

Μέχρι και με 5-2 προηγήθηκε ο Περβολαράκης, ο οποίος πλήρωσε τη χαμένη ευκαιρία που είχε για το double break στο 2ο σετ, αφού αγχώθηκε στο τέλος και δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς. Δέχτηκε break και ισοφαρίστηκε σε 5-5, ενώ έχασε και δεύτερη φορά το σερβίς του, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 6-5.

Μπορεί να επέστρεψε προσωρινά και να ισοφάρισε σε 6-6, όμως ο Μιχάλης είχε άλλες 3 χαμένες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, οι δυο απ’ αυτές συνεχόμενες στο 6-4 του tie-break και άλλη μια στο 7-6, για να χάσει τελικά το tie-break με 10-8 από τον Arneodo που έβαλε “φωτιά” στην αναμέτρηση.

Στο 3ο σετ το break ήρθε με το καλημέρα για τον Περβολαράκη, που προηγήθηκε με 2-0. Ούτε τότε κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά, καθώς ο Arneodo απάντησε και σ’ αυτό το break, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Έλληνας τενίστας ανταποκρίθηκε άμεσα και με νέο break ανέκτησε το πάνω χέρι, για το 3-2. Τα ποσοστά του ανέβηκαν κατακόρυφα από τη γραμμή του σερβίς μετά απ’ αυτό το game, καθώς κέρδισε τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους στα service game του και “κλείδωσε” την ελληνική νίκη με 6-4 στο 3ο σετ, έπειτα από 2 ώρες και 56 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This