Επιλογή Σελίδας

Η Ελλάδα έχασε στο διπλό από το Μονακό και το tie ολοκληρώθηκε με σκορ 2-1 νίκες. Τη Λετονία θα αντιμετωπίσει αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στα πλέι οφ για την 3η θέση του Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης ηττηθηκαν από την πολύ δυνατή ομάδα των Benjamin Balleret και Hugo Nys με 3-6, 6-3, 6-3, στον τελευταίο αγώνα της σημερινής συνάντησης της Ελλάδας με το Μονακό, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι δυο Έλληνες παίκτες τα πήγαν πολύ καλά απέναντι στους Μονεγάσκους, που πριν μερικές εβδομάδες κατέκτησαν το 250άρι του Los Cabos. Κέρδισαν το πρώτο σετ, αλλά οι Balleret και Nys προηγήθηκαν γρήγορα με break στο 2ο σετ και δεν κοίταξαν πίσω τους. Πολύ κλειστό ήταν το 3ο σετ, στο οποίοι οι Μονεγάσκοι έκαναν break για το 3-2 και παρέμειναν μπροστά ως το τέλος, κάνοντας ακόμα ένα break στο 9ο game για το 6-3.

Η Ελλάδα, η οποία κέρδισε το Μονακό χάρη στις νίκες των Μιχάλη Περβολαράκη και Στέφανου Τσιτσιπά στα μονά που προηγήθηκαν, κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου της, με 1η την Πολωνία, 3ο το Μονακό και το 4ο το Λουξεμβούργο.

Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφάλισε την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group II, που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020. Αύριο η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Λετονία, που πήρε τη 2η θέση στον άλλον όμιλο του τουρνουά, για την 3η θέση του Group III.

Ελλάδα – Μονακό 2-1

Βαθμολογία

  1. Πολωνία 2-0
  2. Ελλάδα 2-1
  3. Μονακό 1-2
  4. Λουξεμβούργο 1-3

Pin It on Pinterest

Shares
Share This