Επιλογή Σελίδας




Bonjour!

Αυλαία των ομίλων του φετινού Champions League απόψε, με δύο γαλλικές ομάδες να μπαίνουν στο χορό των αστεριών. Πάμε να δούμε τι έχουμε:

Olympique Lyonnais – FC Zenit      @ Groupama Stadium, Lyon

Group G

H Lyon μπαίνει στην ευρωπαϊκή μάχη εν μέσω αμφισβήτησης. Το ντουέτο νικών (με 9-0 γκολ) έδωσαν γρήγορα τη θέση τους σε τρία ματς που δέχθηκε σε όλα γκολ, με απολογισμό μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Με υποχρεωτικές τις αλλαγές στο βασικό σχήμα το Σάββατο κόντρα στην Amiens ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις (2-2). Φανέρωσε προβλήματα συνοχής αλλά και φυσικής κατάστασης, με ακόμη ένα 2ο ημίχρονο να είναι επιεικώς κάτω του μετρίου (παραμένει χωρίς γκολ στα 3 τελευταία δεύτερα 45λεπτα). Καλή η επιθετική τριπλέτα των Depay, Bernard Traore, Dembele (ήδη γκρινιάζει ότι δεν έχει λεπτά συμμετοχής) αλλά στα μετόπισθεν, δεν πατάει καλά

Από την άλλη η Zenit στο πρωτάθλημα έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε, κερδίζοντας με 3-1 εντός έδρας την Αρσεναλ Τούλα. Παίζει ανοιχτά, με τη συνεργασία των Τζιούμπα-Αζμούν στην επίθεση να κερδίζει τις εντυπώσεις. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Σεμάκ είναι ότι η ομάδα του δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις εννιά τελευταίες ευρωπαϊκές της εξόδους. Εχει βρει δίχτυα, πάντως, στις έξι από αυτές. Στα θετικά ότι τα προβλήματα τραυματισμών έχουν μειωθεί σε τέτοιο σημείο που μόνο ο Μάλκομ (μέσος, μεταγραφή 45 εκατ. ευρώ από την Μπαρτσελόνα) να μην υπολογίζεται.

Τουλάχιστον περίεργο το σετ αποδόσεων, όχι μόνο για πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την εικόνα των δύο ομάδων. Καλά τα ονόματα, αλλά μόνα τους δεν παίζουν μπάλα. Εκ διαμέτρου αντίθετα τα αποτελέσματα των δύο ομάδων, με κοινό χαρακτηριστικό τους τα πολλά γκολ και κάτι παρόμοιο αναμένουμε και εδώ.

Ajax FC – Lille OSC     @ Amsterdam ArenA

Group H

Σχεδόν ονειρική η περσινή πορεία του Ajax στο Champions League έφτασε κυριολεκτικά μία ανάσα από τον τελικό (δέχτηκε γκολ στο 95’ από την Tottenham), αποκλείοντας στα νοκ άουτ παιχνίδια μεγαθήρια όπως η Real και η Juventus.

Στο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο, με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, συνέτριψε 4-1 τη Herenveen και έπιασε κορυφή. Στα αρνητικά το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά φανέρωσε αδυναμίες στην άμυνα. Ακολουθεί την προσεχή Κυριακή το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στην έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, PSV. 

Επιστροφή για τη Lille στα ευρωπαϊκά σαλόνια και τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από το 2012. Η περυσινή της πολύ επιτυχημένη σεζόν της έδωσε τη δυνατότητα να «κουνήσει σεντόνι», με την πρεμιέρα της να είναι στο Αμστερνταμ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εντός συνόρων παραμένει σε τροχιά κορυφής, ανεβαίνοντας στην 4η θέση μετά την 3η νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ajax, ειδικά επιθετικά. Παραδοσιακά αντλεί πολλή από τη δυναμική του εντός έδρας και κόντρα στην άπειρη από ευρωπαϊκές παραστάσεις Lille, θα βρει τουλάχιστον δύο γκολ.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
UEFA – Champions League (Group G)
19:55 Olympique Lyonnais – FC Zenit Over 2.5 Goals & Goal/Goal (2.38) 1-1 FT

UEFA – Champions League (Group H)
20:00 Ajax FC – Lille OSC Ajax FC Over 1.5 Goals (1.55) 3-0 FT

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore


Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

Pin It on Pinterest

Shares
Share This