Επιλογή ΣελίδαςΜε άλλη μία επιτυχημένη εκτέλεση συνέχισε η Ελένη Κελαϊδίτη την προσπάθειά της για είσοδο στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (16-22 Σεπτεμβρίου).

Η τρίτη από τις τέσσερις μέρες του προκριματικού βρήκε τις Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού να αγωνίζονται στην κορδέλα, με την Κελαϊδίτη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και να παίρνει 18,200 βαθμούς, την κορυφαία φετινή συγκομιδή της στο συγκεκριμένο όργανο.
Η 19χρονη πρωταθλήτρια βρίσκεται πλέον στην 21η θέση της προσωρινής κατάταξης στο σύνθετο ατομικό με 57,675 βαθμούς, ενώ απομένει να αγωνιστεί στις κορύνες, όπου έχει τη δυνατότητα να «πιάσει» την υψηλότερη βαθμολογία της και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο «τοπ 24».

Οι τρεις καλύτερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα θα ληφθούν υπόψη για να προκύψει η 24άδα των φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, οι οποίες την Παρασκευή (21/09) θα αγωνιστούν ξανά, από μηδενική βάση, για να διεκδικήσουν τα 16 Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Τόκιο 2020».

Στην κορδέλα αγωνίστηκαν από ελληνικής πλευράς και οι δύο νεαρότερες και πρωτοεμφανιζόμενες στον θεσμό αθλήτριες, η 16χρονη Ιωάννα Μαγοπούλου (14,650 β.) και η 17χρονη Μαρία Δερβίση (14,250 β.), οι οποίες έδειξαν επίσης δείγματα της αξίας τους και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών.

Ο προκριματικός του ατομικού ολοκληρώνεται αύριο (Πέμπτη 19/09) στο στάδιο “Milli Gimnastika Arenasi”, όπου οι τρεις Ελληνίδες αθλήτριες (Κελαϊδίτη, Μαγοπούλου, Δερβίση) θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις κορύνες (15:05 – 16:50).

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα (18,200 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στην κορδέλα (14,650 β.):

Το πρόγραμμα της Μαρίας Δερβίση στην κορδέλα (14,250 β.):

Pin It on Pinterest

Shares
Share This