Επιλογή Σελίδας

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 57-55 της ΑΓΕ Πιερίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Κυπέλλου ΕΚΑΣΚΕΜ.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του σχεδόν κατάμεστου γηπέδου του Σταθμού μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Πιερικός Αρχέλαος παρότι είδε την ΑΓΕ Πιερίας να παίρνει προβάδισμα δεκαέξι πόντων στα μισά της τρίτης περιόδου και να βρίσκεται πολύ κοντά στην επικράτηση, κατάφερε με μία επική αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο να φέρει “τούμπα” το ματς και να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη με 57-55. Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα οι γηπεδούχοι σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγάλη διάθεση και κίνητρο μέσα στο παρκέ, συμβαδίζοντας στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια και έκλεισαν την περίοδο ισόπαλες 16-16.



Στην δεύτερη περίοδο, η ΑΓΕ Πιερίας πάτησε σταδιακά γκάζι και διεύρυνε σιγά σιγά το προβάδισμά της το οποίο το έφτασε στο +12 (22-34) είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με “αέρα” δεκατεσσάρων πόντων (22-36).

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και μείωσαν τη διαφορά στους έξι (28-36, 6′ και 30”) με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να “φορτσάρουν” με την σειρά τους και να εκτοξεύουν το προβάδισμά τους στους δεκαέξι πόντους (29-45) στα μισά της περιόδου. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο ματς η ΑΓΕ Πιερίας με το δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 40-50.

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου έδειξαν λυσσαλέα θέληση για να κυνηγήσουν αυτό που έμοιαζε αδύνατο και με ένα ασύλληπτο σερί δώδεκα πόντων κατόρθωσαν να κάνουν το 40-50, 52-50 πέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος του παιχνιδιού. Από εκει και έπειτα, η ΑΓΕ Πιερίας ισοφάρισε (52-52, 4′ και 33”) με τους γηπεδούχους να παίρνουν εκ νέου το πάνω χέρι (57-54, 1′ και 08”). Το φινάλε ήταν πραγματικό “ροντέο” με την ΑΓΕ Πιερίας να πηγαίνει στις βολές με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν και με το σκορ στο 57-55, να αστοχεί και στις δύο, καθώς και στο τελευταίο σουτ το οποίο σταμάτησε στη στεφάνη με τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίσουν στο τέλος μια παλικαρίσια νίκη!

Διαιτητές: Ευφραιμίδης – Ταρενίδης Κ.

Δεκάλεπτα: 16,16, 22-36, 40-50, 57-55.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Μπόζογλου, Ζαρκανέλας, Πολυχρόνης, Κουπάντσης, Χατζηαγοράκης 6 (1), Τζιοβάρας 9 (2), Καρυπίδης, Ζησόπουλος 25 (2), Ρέντζος 2, Φανούλης 13 (1), Ελευθεριάδης, Παπαπέτρου 2.

ΑΓΕ Πιερίας (Χρυσανθόπουλος): Στεφανίδης 7, Μωυσίδης 9 (1), Μέλιος 4, Γκαβοτάσιος 4, Μουλάς, Βαφόπουλος 4, Χατζηευστρατιάδης, Κουρκούτας 11 (1), Παπαδόπουλος 14 (2), Μαργαριτίδης 2, Βαϊτσόπουλος, Γαβαλάς.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This