Επιλογή Σελίδας



Του Χρήστου Αποστολόπουλου

Ο Marc Marquez πήρε μία εύκολη νίκη στην Aragon εμπρός από τις δύο Ducati GP19 των Andrea Dovizioso και Jack Miller.

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε τον Marc Marquez, τον pole man του φετινού αγώνα στο MotorLand της Αραγονίας, να στρίβει επικεφαλής της κούρσας στην πρώτη κατηφορική αριστερή στροφή της ισπανικής πίστας, ακολουθούμενος από τους Fabio Quartararo, Jack Miller και Maverick Vinales. Διατηρώντας με το καλημέρα έναν ρυθμό που απείχε… έτη φωτός σε σχέση με εκείνο των αντιπάλων του, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κυριολεκτικά «χάθηκε» μπροστά, αποσπώντας έτσι ανενόχλητος στο 200ό GP της καριέρας του μία ακόμα επιβλητική νίκη (συνολικά την 78η), η οποία τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο έκτο του στέμμα στο MotoGP σε μόλις επτά χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία.

Andrea Dovizioso

Έτσι, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις μάχες για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου. Πολύ νωρίς, ο Maverick Vinales άρχισε να δείχνει τα δόντια του περνώντας στον 3ο γύρο τον Fabio Quartararo και στον 5ο τον Αυστραλό αναβάτη της Pramac, ανεβαίνοντας έτσι στη δεύτερη θέση, κάτι περισσότερο από 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marc Marquez. Εν τω μεταξύ, ξεκινώντας μόλις από την 10η θέση, ο Andrea Dovizioso, έχοντας έναν αρκούντως ανταγωνιστικό ρυθμό, άρχισε να ανεβαίνει προσπερνώντας τόσο το «εμπόδιο» των Valentino Rossi και Aleix Espargaro, όσο και τη Yamaha M1 του 20χρονου Γάλλου οδηγού της Petronas Yamaha SRT. Πολύ γρήγορα, ο Ιταλός άφησε πίσω του στο τέλος της μεγάλης ευθείας της ισπανικής πίστας και την GP19 του Jack Miller «στοχεύοντας» στην εργοστασιακή Yamaha Μ1 του Maverick Vinales και έτσι στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Jack Miller

Όπερ και εγένετο. O Andrea Dovizioso, αξιοποιώντας στο ακέραιο τη δυναμική του V4 κινητήρα της Ducati, πέρασε τέσσερις γύρους πριν το τέλος του αγώνα τον Ισπανό της Yamaha – κάτι που κατάφερε και ο Jack Miller, στον τελευταίο μάλιστα γύρο, πραγματοποιώντας με τον τρόπο αυτό μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση για τα «χρώματα» της ιταλικής εταιρείας. Πιο πίσω, ο Fabio Quartararo κράτησε την 5η θέση, εμπρός από τον Cal Crutchlow, που εν τω μεταξύ είχε περάσει τόσο τον Aleix Espargaro, όσο και τον Valentino Rossi, που περιορίστηκε στην 8η θέση, σχεδόν 24 δλ. μακριά από την κορυφή. Τη 10άδα συμπλήρωσαν ο Alex Rins – ο οποίος τιμωρήθηκε ως υπαίτιος της πτώσης του Franco Morbidelli στον πρώτο γύρο – και ο Takaki Nakagami.

Maverick Vinales

Μετά την ολοκλήρωση 14 αγώνων, ο Marc Marquez απολαμβάνει πλέον μία διαφορά της τάξης των 98 βαθμών από τον Andrea Dovizioso (300 έναντι 202). Τρίτος παρέμεινε ο Alex Rins με 156 βαθμούς, τέταρτος ο Danilo Petrucci με 155, πέμπτος ο Maverick Vinales με 147, έκτος ο Valentino Rossi με 137, έβδομος ο Fabio Quartararo με 123 και όγδοος ο Jack Miller με 117 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα στo Βuriram της Ταϊλάνδης – εκεί που ενδεχομένως να έχουμε και τη μαθηματική εξασφάλιση του φετινού τίτλου για τον Marc Marquez.

Πηγή: 4 Τροχοί

Pin It on Pinterest

Shares
Share This