Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Mattia Binotto… Αυτό που βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες ο επικεφαλής της Ferrari, φαντάζομαι πως θα το ευχόταν ούτε στον χειρότερο εχθρό του.

Από τη μία έχεις έναν… φλεγόμενο Charles Leclerc, ο οποίος έπειτα από τις δύο νίκες σε Βέλγιο και Ιταλία, εντυπωσίασε και στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης, σε μια πίστα η οποία θεωρητικά δεν… ταιριάζει στη Ferrari. Κι από την άλλη έχεις έναν Sebastian Vettel, ο οποίος χρειάζεται άμεσα υποστήριξη.

Τί έκανε, λοιπόν, ο Ιταλός; Ως καλός… ψυχολόγος, θέλησε να βοηθήσει τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, επιλέγοντας μια στρατηγική στη Σιγκαπούρη, η οποία ήταν στα… μέτρα του. Μόνο που ο Binotto υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο. Διότι ο Leclerc πλέον δεν είναι το… παιδάκι, το οποίο πέρυσι τέτοια εποχή μάθαινε πως το 2019 θα οδηγούσε για λογαριασμό της Ferrari και ήταν απλά ευτυχισμένο.

Ο Μονεγάσκος έχει αυτοπεποίθηση και δείχνει τούτη την εποχή πως βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Vettel. Ο Γερμανός, από την πλευρά του είναι ξεκάθαρο πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει. Δεν είναι μόνον η… βερμούδα μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου, η οποία μαρτυρά πως βρίσκεται σε αμηχανία. Είναι η όλη στάση του.

Ο Vettel δεν έχει μάθει να είναι «δεύτερος». Και ούτε είναι διατεθειμένος να το μάθει σε αυτή την… προχωρημένη (οδηγικά) ηλικία. Όμως αντιλαμβάνεται ότι ο Leclerc είναι πολύ δυνατός. Ίσως ισχυρότερος απ’ αυτόν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κι αυτό δεν του αρέσει. Στη Μόντσα έκανε στην άκρη για να γλιτώσει και τις αποδοκιμασίες των «τιφόζι», οι οποίοι δεν θα του το συγχωρούσαν εάν η Ferrari έχανε τη νίκη εξαιτίας του. Στη Σιγκαπούρη, όμως, απαίτησε διαφορετική αντιμετώπιση από την ομάδα του. Και η Ferrari του την παρείχε.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί για την ιταλική ομάδα. Η ισορροπία είναι δύσκολη, ο κόσμος έχει ταχθεί σαφώς υπέρ του Leclerc και στο Μαρανέλλο θα πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να μην αρκούνται σε… μεσοβέζικες λύσεις…

Πηγή: Car & Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This