Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Με εκτός έδρας νίκες προχώρησαν τα δύο φαβορί, Monaco και Lyon, κάτι που προέβλεψε απόλυτα ο Μονεγάσκος στις δύο χθεσινές του επιλογές για την 13η αγωνιστική της Ligue 1. Απόψε στo σημερινό πρόγραμμα, η αγωνιστική περιλαμβάνει πέντε εξίσου ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, τις οποίες σας παρουσιάζουμε:

Paris Saint-Germain (3) – FC Nantes (16)     @ Parc des Princes, Paris
Προϊστορία:

20 – 8 – 11  (τελευταία 15ετία:  8-1-1,  5/10 Over,  7/10 NG)
Φόρμα:
[PSG εντός]  5-1-0  (13-1 γκολ),  3/6 Over,  5/6 NG,  4/6 2-3 Goals
[FCN εκτός]  2-1-3  (6-9 γκολ),  3 τελευταία Over,  4 τελευταία GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά από το Παρίσι με την αναμέτρηση ανάμεσα στο φαβορί, την Paris SG και τους φιλοξενούμενους Canaris. Η ομάδα του Unai Emery αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, προσπερνά με μεγαλύτερη ευκολία τα εμπόδια των αντιπάλων της εντός συνόρων και σιγά-σιγά κλείνει την ψαλίδα από την πρωτοπόρο Nice. Λίγες μόνο μέρες πριν το ταξίδι στο Λονδίνο για τη μεγάλη αναμέτρηση -που θα κρίνει την πρωτιά- με την Arsenal, θα επιδιώξει να επιτύχει ακόμη μια επαγγελματική όσο και ξεκούραστη νίκη για να παραμείνει στην τροχιά τίτλου.
Όσο και να προσπαθήσει ο Emery δεν θα μπορέσει να βγάλει από το μυαλό των ποδοσφαιριστών του, το μεγάλο ματς του Champions League. Το ακλόνητο φαβορί σαφώς και είναι οι γηπεδούχοι, όμως περιμένουμε και διαχείριση της αναμέτρησης με μικρή έκταση του σκορ. Νίκη με έως τέσσερα γκολ η επιλογή μας, ενώ και το χαμηλότερο χάντικαπ ή το ng είναι εξίσου καλές εναλλακτικές επιλογές.
.

Sporting Club de Bastia (17) – Montpellier Herault SC (13)     @ Stade Armand-Cesari, Bastia
Προϊστορία:
13 – 7 – 1  (τελευταία 10ετία:  5-2-0,  6/7 Under,  5/7 NG)
Φόρμα:
[SCB εντός]  2-2-2  (4-4 γκολ),  4/6 Under+NG
[MHSC εκτός]  0-3-3  (10-20 γκολ),  5/6 Over,  όλα GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Μάχη του Νότου η πρώτη αναμέτρηση του βραδυνού προγράμματος. Σε οριακή κατάσταση οι Κορσικανοί της Bastia που συμπλήρωσαν έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη, παρ’ ότι ξεκίνησαν τη φετινή κούρσα του Championnat με δύο στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Απέναντί τους απόψε η Montpellier η οποία βρήκε τις τελευταίες αγωνιστικές κάποιες εντός έδρας νίκες, αλλά και τον τρόπο να μην ηττάται εκτός έδρας και αναρριχήθηκε στο βαθμολογικό πίνακα.
Με σύμμαχο την παράδοση, αλλά με εμπόδια την αγωνιστική κάμψη και τους τραυματισμούς η Bastia θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα πριν είναι πολύ αργά. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ελέγξει το ρυθμό της αναμέτρησης, μιας και οι φιλοξενούμενοι Pailladins παρουσιάζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Με πέντε από τα έξι τους εντός έδρας ημίχρονα να είναι ισόπαλα, θα επιλέξουμε να μην σκοράρουν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο, κάτι που επιβεβαιώνεται συχνά φέτος.
.

AS Nancy-Lorraine (19) – Dijon FCO (11)     @ Stade Marcel-Picot, Nancy
Προϊστορία:
4 – 1 – 1  (4/6 Over,  4/6 GG,  4/6 2-3 Goals)
Φόρμα:
[ASNL εντός]  1-1-4  (4-9 γκολ),  4/6 Under,  4/6 NG,  5/6 2-3 Goals
[DFCO εκτός]  0-2-3  (2-8 γκολ),  3/5 Under,  3/5 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Μονομαχία νεοφώτιστων στο Marcel Picot απόψε, με τους γηπεδούχους της Nancy να καίγονται πλέον για τους βαθμούς της νίκες μιας και τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα. Χωρίς να έχουν βρει αποτελέσματα οι γηπεδούχοι βρίσκονται μαζί με τη Lorient στον πάτο της βαθμολογίας. Αντιθέτως, η Dijon προέρχεται από έξι αγωνιστικές χωρίς ήττα και μοιάζει να έχει βρει μια χημεία -κυρίως αμυντικά- που της επιτρέπει να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.
Ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμέτρηση η συγκεκριμένη, ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα. Κίνητρο και παράδοση δείχνουν τους γηπεδούχους όμως δεν μπορούμε να τους εμπιστευθούμε όσο βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Τα 2-3 γκολ εμφανίζονται συχνά στα φετινά τους αποτελέσματα, ευνοούνται και από την -σύντομη- προϊστορία και αυτή θα είναι η επιλογή μας εδώ.
.

Stade Rennais FC (5) – Angers SCO (10)     @ Roazhon Park, Rennes
Προϊστορία:
18 – 4 – 7  (τελευταία 10 ματς:  7-1-2,  5/10 Under,  6/10 NG)
Φόρμα:
[SRFC εντός]  5-1-0  (10-3 γκολ),  5/6 Under,  4/6 NG
[ASCO εκτός]  2-0-4  (4-7 γκολ),  4/6 Under+NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Σε πολύ καλή τροχιά υπό την καθοδήγηση του Christian Gourcuff φέτος οι Rennais βρίσκονται από την αρχή της φετινής κούρσας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο. Με εξαίρεση την αναμενόμενη ήττα από την Paris St.Germain στο Παρίσι, προέρχονται από πέντε αγωνιστικές χωρίς ήττα ενώ το Roazhon Park μοιάζει απόρθητο κάστρο έως τώρα. Αποτελεσματικοί μπροστά αλλά και σφιχτοί στα μετόπισθεν, υποδέχονται την ασταθή εκτός έδρας Angers με σκοπό να ανέβουν στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πορεία αλλά και τα εντός έδρας αποτελέσματα των γηπεδούχων φέτος. Έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αρκεί βέβαια να ξεκλειδώσουν την σκληρή και φορμαρισμένη άμυνα των Angevins. Επιλογή μας ο άσος, με κάλυψη στην περίπτωση ισοπαλίας.
.

Toulouse FC (6) – FC Metz (14)    @ Stadium Municipal de Toulouse
Προϊστορία:
21 – 8 – 2  (τελευταία 20ετία:  6-2-1,  6/9 Under,  7/9 NG, 5/9 2-3 Goals)
Φόρμα:
[TFC εντός]  4-0-1  (12-5 γκολ),  4/5 Over+GG
[FCM εκτός]  2-1-3  (4-5 γκολ),  4/6 Under,  όλα NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Σε πολύ καλή κατάσταση και η Toulouse του Pascal Dupraz συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη φετινή Ligue 1 παίρνοντας το μέγιστο από τους περισσότερους αντιπάλους της έως τώρα. Με μια από τις καλύτερες άμυνες και εκπληκτικές επιδόσεις εντός έδρας, μοιάζει να βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία από τον μαγικό τελευταίο περυσινό μήνα της παραμονής. Απόψε κόντρα στην ελλιπή αλλά και σφιχτή αμυντικά Metz θα επιδιώξει να κάνει αυτό που μας έχει συνηθίσει φέτος… να προσθέσει ακόμη τρεις βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι Violets βασίζονται πολύ φέτος στην έδρας τους και η αποψινή νίκη είναι εκ των ουκ άνευ για τη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι Grenats δείχνουν να ξεφουσκώνουν κάπως και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουμε τον απλό άσο, έστω και σε χαμηλή για τα δεδομένα της Ligue 1 απόδοση…
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1  (13eme
journee)
18:00 Paris St.Germain – FC Nantes 1 & Under 4.5 Goals (1.54) 2-0 FT
21:00 SC Bastia – Montpellier HSC SC Bastia Under 0.5 Goals 1st Half (1.62) 1-0 HT
21:00 AS Nancy Lorraine – Dijon FCO 2 – 3 Goals (2.10) 1-0 FT
21:00 Stade Rennais FC – Angers SCO 1 Draw No Bet (1.63) 1-1 FT
21:00 Toulouse FC – FC Metz 1 (1.55) 1-2 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This