Επιλογή Σελίδας

Του Πέτρου Πιτσίνη

Η ολοκλήρωση του Γκραν Πρι Μαλαισίας βρήκε τον Ρόσμπεργκ καβάλα στο άλογο, με 43 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον, που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης. Όμως αυτή η διαφορά ροκανίζεται συνέχεια μετά από τρεις απανωτές νίκες του Βρετανού και έχει περιοριστεί στους 12 βαθμούς ενόψει του τελευταίου Γκραν Πρι στο Αμπού Ντάμπι.

Ακόμη και αν νικήσει εκεί ο Χάμιλτον, αρκεί στον Ρόσμπεργκ μία τρίτη θέση, για να κερδίσει επιτέλους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Θεωρητικά, πρόκειται για μία βατή υπόθεση, όμως ο ξανθομάλλης οδηγός δείχνει ξαφνικά έλλειμμα αυτοπεποίθησης, θυμίζοντας τον λούζερ του 2014 και του 2015.

Στη Βραζιλία διέσωσε μόνον με τύχη τη δεύτερη θέση του, ενώ αποφεύγει εδώ και καιρό όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσει για κατάκτηση του τίτλου. Ταυτόχρονα γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο, ότι μπροστά στο ανεξάντλητο έμφυτο ταλέντο του Λιούις Χάμιλτον, έχει να αντιπαραθέσει την επιμονή και την τελειομανία του, με τις οποίες προσπαθεί να καλύψει αυτό το χάντικαπ.

Ο Ρόσμπεργκ, γνωρίζει ότι εφέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία, κάτι σαν «ή ταν ή επί τας». Αυτό μπαίνει σαν σαράκι στον εγκέφαλο και καταστρέφει την αυτοπεποίθηση, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός μοιραίου λάθους, όσο πιο κοντά πλησιάζει στον στόχο του.

Απέναντι στον Χάμιλτον, που πολώνει και προκαλεί με τη συμπεριφορά του και με τις δηλώσεις του, παραμένει ο Ρόσμπεργκ ακόμη και σήμερα απλά ένας γρήγορος οδηγός, χωρίς ιδιαίτερη ακτινοβολία. Το γεγονός, ότι περνά απαρατήρητος δίπλα στον μεγάλο του αντίπαλο, πληγώνει την ψυχή του εσωστρεφή Γερμανού και αναστατώνει την εύθραυστη ψυχολογία του.
Μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 μπορεί να δώσει στον Ρόσμπεργκ την αυτοπεποίθηση που του λείπει και να τον δούμε να κυριαρχεί τα επόμενα χρόνια. Και σίγουρα, μετά από τις πολλές καλές εφετινές εμφανίσεις του, δικαιούται τον τίτλο. Είναι όμως και αυτή η άτιμη η αυτοπεποίθηση….

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This