Επιλογή Σελίδας



Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Champions League ο Ολυμπιακός που «άλωσε» το Σπλιτ επικρατώντας με το ευρύ 17-8 της Γιαντράν. Στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ο φιναλιστ του θεσμού και πρωταθλητής Ευρώπης του 2018, επιβεβαίωσε ότι και φέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Οι Πειραιώτες με την ποιότητα των παικτών που διαθέτουν, είχαν τις λύσεις που ήθελαν επιθετικά, όπου αξιοποίησαν τον παίκτη παραπάνω ολοκληρώνοντας το ματς με 7/10 ενώ αμύνθηκαν εξίσου καλά στον παίκτη λιγότερο αφήνοντας τη Γιαντράν με 4/10 επιθέσεις στον τομέα αυτό.  Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε με 5-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, και δεν… πανικοβλήθηκε όταν οι Κροάτες προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς στη 2η περίοδο. Ο Θρύλος πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο όπου δέχθηκε μόλις ένα γκολ (και αυτό από πέναλτι) και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη, στρέφοντας την προσοχή του πλέον στο επόμενο, εντός έδρας παιχνίδι με την Καζάν στις 18 Νοεμβρίου στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά στην αναμέτρηση, εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω όπου είχε 3/4 στην επίθεση ενώ και αμυντικά λειτουργούσε υποδειγματικά με 1/3 σε άμυνα με παίκτη λιγότερο. Ο Γιόκοβιτς άνοιξε το σκορ στα 6:31 και μετά την ισοφάριση του Ντούζεβιτς, ο Θρύλος σκόραρε τρία σερί τέρματα με τους Μουρίκη, Αργυρόπουλο, Μίτροβιτς και έφτασε στο 4-1, δυο περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Στη συνέχεια ο Μπούτις μείωσε σε 2-4 με πέναλτι, αλλά ο Μίτροβιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 5-2 υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο ήταν και το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Στο 2ο οκτάλεπτο, ο ρυθμός ανέβηκε ακόμα περισσότερο, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με +4 ύστερα από ωραίο γκολ του Μπουλιούμπασιτς από την περιφέρεια. Ακολούθησε το τέρμα του Ντούζεβιτς στο οποίο απάντησε άμεσα ο Μουρίκης επαναφέροντας τη διαφορά των τεσσάρων γκολ για τους Πειραιώτες. Στο σημείο αυτό οι Κροάτες πίεσαν και βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και με ένα 3-0 σερί μείωσαν τη διαφορά πλησιάζοντας σε 6-7 στα μισά της περιόδου. Το σερί αυτό σταμάτησε ο Ντίνος Γενηδουνιάς που με ένα καθοριστικό τέρμα στον παίκτη παραπάνω σημείωσε το 6-8.  Στη νέα μείωση του σκορ από τον Σέτκα, απάντησε αυτή τη φορά ο Δερβίσης. Ο Μυλωνάκης έφυγε ωραία στην κόντρα πάσαρε στον Γιόκοβιτς και ο τελευταίος βρήκε ωραία τον Δερβίση για το 7-9 στα 45’’. Στην τελευταία επίθεση ο Δερβίσης έκανε ωραίο μπλοκ και κράτησε το +2 για τον Ολυμπιακό.

Στο 3ο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός έκοψε τις ελπίδες της Γιαντράν για να επιστρέψει στο ματς και με ένα εξαιρετικό Στεφάν Ζιοβίνοβιτς στο τέρμα, ο οποίος αντικατέστησε το Μανώλη Ζερδεβά έτρεξε ένα επιμέρους 4-0 και αύξησε στο +6 το προβάδισμά του για το 13-7 με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος. Ο Σέρβος τερματοφύλακας των Πειραιωτών είχε το απόλυτο ποσοστό με 7/7 επεμβάσεις, υψώνοντας τείχος στην εστία του. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τα τέρματα των Μυλωνάκη, Αργυρόπουλου και τα δυο του Γενηδουνιά για να φτάσει στο 13-7.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ματς και να διαχειρίζεται εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα. Ο Ντίνος Γενηδουνιάς με την έναρξη του 4ου οκταλέπτου σκόραρε το τρίτο προσωπικό του γκολ ανεβάζοντας του δείκτη του σκορ στο 7-14. Ο Μπούτις νίκησε από το σημείο του πέναλτι τον Ζιβογίνοβιτς για να μειώσει σε 8-14 αλλά η συνέχεια ανήκε και πάλι εξ’ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Ένα εξαιρετικό γκολ του Μπουλιούμπασιτς και δυο τέρματα του Γιόκοβιτς διαμόρφωσαν το 17-8 με το οποίο ο Θρύλος πέρασε θριαμβευτικά από το Σπλιτ στην πρεμιέρα του Champions League.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 5-4, 0-4, 1-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γιόκοβιτς (π/π., 6:31), 1-1 Ντούζεβιτς (π/π., 6:19.) 1-2 Μουρίκης (π/π., 6:19 ), 1-3 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 3:35), 1-4 Μίτροβιτς (πέναλτι, 2:16), 2-4 Μπούτις (πέναλτι, 1:54), 2-5 Μίτροβιτς (π/π., 1:14)

2ο οκτάλεπτο: 2-6 Mπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 6:57), 3-6 Ντούζεβιτς (περιφέρεια, 6:45), 3-7 Μουρίκης (π/π., 6:26), 4-7 Ζόβιτς (περιφέρεια, 5:59), 5-7 Ντούζεβιτς (π/π., 5:07) 6-7 Ζόβιτς (περιφέρεια, 4:10), 6-8 Γενηδουνιάς (π/π.,3:28),  7-8 Σέτκα (π/π., 1:49), 7-9 Δερβίσης (κόντρα, 0:45)

3ο οκτάλεπτο: 7-10 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 4:44), 7-11 Αργυρόπουλος (π/π., 2:48), 7-12 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 1:11), 7:13 Γενηδουνιάς (π/π., 0:14)

 4ο οκτάλεπτο: 7-14 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 7:11), 8-14 Μπούτις (πέναλτι, 3:34), 8-15 Μπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 2:29), 8-16 Γιόκοβιτς (π/π., 1:28), 8-17 Γιόκοβιτς (π/π., 0:35)

Γιαντράν Σπλιτ (Ιβάν Άσιτς): Άνιτς, Μπούριτς Ρ., Ζόβιτς 2, Κράπιτς, Μπούτιτς 2, Πεΐκοβιτς, Πάουερ, Βρντόλιακ, Βίσκοβιτς, Ντέλιτς, Σέτκα 1, Ντούζεβιτς 3, Σούκιτς

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 2, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος ανέφερε: «Πολύ σημαντικό παιχνίδι με εκτός έδρας νίκη και είναι κάτι που δεν είχαμε πετύχει τις προηγούμενες χρονιές, όπου μετρούσαμε μια ισοπαλία και μια ήττα σε πρεμιέρα. Ο δεύτερος λόγος που ήταν πολύ σημαντικό είναι γιατί πράγματι, η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να παίξει ακόμα καλύτερα αφού έχουμε νέους αθλητές. Όλες οι ομάδες χρειάζονται χρόνο και όσο περνάει για εμάς και παίρνουμε αυτό που θέλουμε θα είναι υπέρ μας. Από κει και πέρα σήμερα ελέγξαμε το ματς σε όλη τη διάρκεια του και όταν μείωσαν οι Κροάτες, καταφέραμε επιθετικά με πολλά γκολ και πολλούς τρόπους να κάνουμε μια εύκολη νίκη».

Ο Στέφαν Μίτροβιτς δήλωσε: «Πιστεύω ότι είχαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες έδωσαν το 100% και είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ήταν το πρώτο καλό τεστ σε παιχνίδι του Champions League και η δυσκολία του αγώνα ήταν μεγάλη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου και ελπίζω ότι θα παίξουμε στο ίδιο επίπεδο με την Καζάν και θα κερδίσουμε και στην έδρα μας».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Μουρίκης δήλωσε μετά το ματς τα εξής: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο Champions League, εκτός έδρας και νομίζω ότι εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε και παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα, αν εξαιρέσουμε το δεύτερο οκτάλεπτο. Η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία αλλά το αφήνουμε πίσω μας και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This