Επιλογή Σελίδας



Την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον Felix Auger-Aliassime πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του και στη Σαγκάη, εξασφαλίζοντας μια θέση για τους “16” καλύτερους του Rolex Shanghai Masters.

Μπορεί να χρειάστηκε την 6η τους συνάντηση, μετά από 3 ήττες στα junior και 2 στο ATP Tour, αλλά ο Στέφανος “έσπασε το ρόδι” στις αναμετρήσεις του με τον Auger-Aliassime, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον νεαρό Καναδό, με 7-6 (3), 7-6 (3).

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα καλό παιχνίδι, αλλά βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Auger-Aliassime. Παρά την υπεροχή που έδειχνε να έχει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο Καναδός τον ώθησε σε πολύ γεμάτα σετ, με τον Στέφανο να μένει ψύχραιμος στα πιο καθοριστικά σημεία και να κερδίζει και τα δυο tie-break.

O Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του παιχνιδιού στο 4ο game και βρέθηκε μπροστά με 3-1 στο 1ο σετ, όμως ο Auger-Aliassime απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Στέφανος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, αλλά έχασε 2 set point στο 12o game, με τον 19χρονο Καναδό να ισοφαρίζει σε 6-6 και να στέλνει το σετ σε tie-break. Εκεί πάντως ο Στεφ ήταν αισθητά καλύτερος και έχασε μόνο 3 πόντους.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ, στο οποίο δεν υπήρξαν break και οι δυο παίκτες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το tie-break. Ξανά ο Στέφανος είχε ευκαιρίες να πάρει νωρίτερα το σετ, καθώς έχασε 3 break point στο 11ο game, όταν το σκορ ήταν 5-5. Τελικά το break δεν έγινε, ο Στέφανος όμως ήταν και πάλι ακαταμάχητος στο tie-break, για να το πάρει και αυτό με 7-3 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για τον Τσιτσιπά στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις του, σε Πεκίνο και Σαγκάη. Στον 3ο γύρο του Shanghai Masters, θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που κέρδισε από χθες τον Gael Monfils, με 6-2, 7-6 (1).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This