Επιλογή Σελίδας



Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Η Λίβερπουλ έχει ξαναμπεί στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χάρη στον Γιούργκεν Κλοπ. Αναλαμβάνοντας την ομάδα που είχε τερματίσει 6η λίγους μήνες προτού προσληφθεί, με παίκτες πολύ διαφορετικούς από αυτούς που ήθελε, ο Γερμανός τέσσερα χρόνια αργότερα έφτασε τους «κόκκινους» στην κορυφή της Ευρώπης και στοχεύει πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Ο Στίβεν Τζέραρντ είχε αποχωρήσει. Ο Μπρένταν Ρότζερς πάλευε να βρει ισορροπίες. Με παίκτες των οποίων η ποιότητα έδινε κάθε δικαίωμα στον οποιονδήποτε ν’ αμφιβάλλει για εκείνο το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Ο Κλοπ βρέθηκε στον πάγκο των «κόκκινων» τον Οκτώβρη του 2015 και μπορεί εκείνη η αγωνιστική περίοδος να ολοκληρώθηκε με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να καταλαμβάνει την 8η θέση στη βαθμολογία, όμως, μια τετραετία αργότερα, ο Γερμανός αναμφίβολα θεωρείται τρομερά επιτυχημένος. Έχει καταφέρει ν’ αλλάξει ξανά το στάτους του κλαμπ, να θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς που έχουν περάσει από τον πάγκο στα χρονικά της ομάδας, να έχει πετύχει πολλά και να στοχεύει σε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία τη φετινή σεζόν, στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο παρελθόν, προπονητές όπως ο Νταλγκλίς και ο Φάγκαν είχαν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Οι Σάνκλι και Πέισλι έκαναν τη Λίβερπουλ τεράστια. Τώρα, ο Γιούργκεν Κλοπ, με τρομερή διαχείριση των καταστάσεων, την έχει ξαναβάλει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ουδέποτε υποτίμησε τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους κλήθηκε να δουλέψει εξ αρχής. Πήρε στα χέρια του μια ομάδα που ήταν του Μπρένταν Ρότζερς, για τις επιλογές του οποίου υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά. Προσπάθησε με παίκτες όπως οι Μίλνερ, Χέντερσον και Λαλάνα να βρει μια σωστή βάση και σε βάθος χρόνου να πάρει τις μονάδες που ήθελε εκείνος για να μπορέσει να πει πως το εγχείρημα είναι αποκλειστικά δικό του, όπως και η ευθύνη για τη δουλειά και την προσπάθεια που θα καταβάλλει.

Τέσσερα χρόνια και έχοντας γιορτάσει χθες (8/10) την επέτειο της επισημοποίησης της πρόσληψής του, μπορεί να αισθάνεται πέρα ως πέρα δικαιωμένος. Πήγε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τους «κόκκινους», έχασε έναν τελικό Λιγκ Καπ, όμως η πρόοδος ήταν σταδιακή και συνεχής. Έφτασε στους δύο διαδοχικούς τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, το μάθημα του Κιέβου και την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου στη Μαδρίτη, ενώ πήρε και το ευρωπαϊκό Super Cup του 2019. 

Αν καταφέρει φέτος να κόψει πρώτος και το νήμα στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας κάνει τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν, τότε, σίγουρα θα βάλει τ’ όνομά του δίπλα σε αυτά των τεράστιων Μπιλ Σάνκλι και Μπομπ Πέισλι.

Θα φτάσει ν’ αποτελεί έναν εκ των πιο ιστορικών προσωπικοτήτων πυο έχουν περάσει από το «Άνφιλντ»…

πηγή: england365.gr/

Pin It on Pinterest

Shares
Share This