Επιλογή Σελίδας




Για ακόμα μια φορά το εμπόδιο του Daniil Medvedev ήταν ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα μείνει εκτός τελικού στο Shanghai Masters, ολοκληρώνοντας τη φανταστική του πορεία στα ημιτελικά.

Ήταν ένας πολύ κλειστός ημιτελικός και ο Στέφανος είχε ευκαιρίες για να τον φέρει στα μέτρα του, ο Medvedev όμως ήταν αλάνθαστος και πιο ουσιαστικός στις κρισιμότερες στιγμές του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή τη νίκη, με 7-6 (5), 7-5.

Ο Τσιτσιπάς είχε 24 winner και 31 αβίαστα λάθη στον ημιτελικό, ενώ ο Medvedev είχε αισθητά καλύτερο απολογισμό, έχοντας έναν περισσότερο winner από τον Στέφανο και μόλις 18 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, αυτό που στοίχισε περισσότερο στον Στέφανο ήταν οι χαμένες ευκαιρίες στο 1ο σετ, στο οποίο έφτασε πρώτος πιο κοντά σε ένα break, όταν βρέθηκε μπροστά με 4-4, 0-40. Έχασε και τις 3 ευκαιρίες που δημιούργησε και με 5 κερδισμένους πόντους στη σειρά, ο Medvedev υπερασπίστηκε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 5-4. Το σετ αυτό κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Ρώσος έκανε το μοναδικό mini-break για το 6-5 και αξιοποίησε το set point στο σερβίς του, για να το κατακτήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Medvedev έκανε ένα break νωρίς, προηγήθηκε με 3-1 και είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ, αφού ήταν μπροστά μέχρι και το 5-3. Όταν σέρβιρε για την πρόκριση όμως έκανε κάποια λάθη που έβαλαν ξανά τον Στέφανο στο παιχνίδι, με τον 21χρονο πρωταθλητή μας να αξιοποιεί αυτή τη συνθήκη και να φτάνει στο πρώτο του break στον αγώνα, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο αμέσως επόμενο game ωστόσο, ο φιναλίστ του US Open έκανε ακόμη ένα break, αξιοποιώντας αυτός με τη σειρά του ένα κακό service game από τον Στέφανο, που έδειξε νευρικότητα σ’ αυτό το σημείο. Ο Medvedev είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για 2η φορά για τη νίκη και δεν την έχασε, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του με ένα love service game.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη του Medvedev με αντίπαλο τον Τσιτσιπά, που δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει καμιά από τις αναμετρήσεις τους.

Η τρομερή χρονιά συνεχίζεται με ακόμα έναν μεγάλο τελικό για τον Medvedev, που έφτασε τις 58 νίκες στο 2019, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο tour (58-17). Επίσης, αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη του, η 27η νίκη του στις τελευταίες 30 αναμετρήσεις που έδωσε και η Σαγκάη θα είναι το 6ο διαδοχικό τουρνουά που αγωνίζεται και θα βρεθεί στον τελικό!

Θα είναι ο 3ος τελικός του σε Masters 1000 διοργάνωση, μετά από το Rogers Cup, όπου είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal, και το Cincinnati Masters, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής. Συνολικά θα είναι ο 13ος τελικός της καριέρας του (6-6) και ο 9ος στη φετινή σεζόν!

Ο άλλος φιναλίστ θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί ο 2ος ημιτελικός της Σαγκάης, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ανάμεσα στον Alexander Zverev και στον Matteo Berrettini.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This