Επιλογή Σελίδας



Χάρη σε γκολ του Κυπαρίσση στο 82′, ο μέτριος Πιερικός επικράτησε στο Δίον με 1-0 επί του Δία, στο πιερικό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα της Κατερίνης, μπροστά σε περίπου 400 θεατές, κόντεψε να… την πατήσει όπως στο παιχνίδι με τον Αλμυρό, καθώς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε με κύριο μέλημα να διαφυλάξει τα νώτα του, δημιούργησε ευκαιρίες στο α’ μέρος για να ανοίξει το σκορ, αλλά είτε το δοκάρι (13′), είτε ο τερματοφύλακας Ουσταμπασίδης (19′, 24′), είτε η αστοχία, κράτησαν το μηδέν. Η υπεροχή του Πιερικού στο α’ μέρος δεν καρποφόρησε και στο β’ μέρος το άγχος έδειχνε να “πνίγει” την ομάδα του Απόστολου Στύλου που έδειξε να “βραχυκυκλώνει” απέναντι στο “συγκρότημα” του Δία. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στο 68′ όμως ο Πιερικός δεν έδειχνε ικανός να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Τη λύση, τελικά, έδωσε ο Κυπαρίσσης που δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, στο 82′ μετά από σέντρα του Μηλιώτη από δεξιά, έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ουσταμπασίδη, για να γίνει το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πιερικός θα πρέπει στη συνέχεια του πρωταθλήματος να βρίσκει λύσεις να “ξεκλειδώνει” τις άμυνες των αντίπαλων ομάδων που είναι δεδομένο πως στην πλειοψηφία τους θα εμφανίζονται με αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στους Κατερινιώτες. Στα θετικά για την ομάδα του Πιερικού είναι το γεγονός πως δείχνει “δεμένη” στο αμυντικό κομμάτι (0 γκολ σε 4 αγώνες και ελάχιστες συνολικά οι ευκαιρίες των αντίπαλων ομάδων στα “καρέ” των Κατερινιωτών) και σήμερα ήταν για ένα ακόμη αξιόπιστη, παρά την απουσία του Μπούζουρα.

Ο Δίας Δίου που παρέμεινε στους 3 βαθμούς, έδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα του ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλους, όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας στην παρθενική του εμφάνιση στη Γ’ Εθνική.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ Διαμαρτυρίες της πλευράς του Πιερικού για χέρι του Ευαγγελόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πιερικού από δεξιά.
8′ Γυριστό σουτ του Μανίκα από δεξιά, μπλόκαρε ο Γουναρίδης.
13′ Δοκάρι για τον Πιερικό σε σουτ του Σαχινίδη, έπειτα από πάσα του Χαρτσιά.
19′ Ο Σαχινίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Δία αλλά ο Ουσταμπασίδης έδιωξε σωτήρια το πλασέ του παίκτη του Πιερικού.
20′ Σουτ του Κριεμάντι, μπλόκαρε ο Ουσταμπασίδης.
24′ Κεφαλιά του ξεχασμένου Κριεμάντι, μπλόκαρε ο Ουσταμπασίδης.
32′ Μακρινό σουτ του Μανίκα. η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γουναρίδη.
35′ Ο Δεμηρτζόγλου από δεξιά πρόλαβε τον Ουσταμπασίδη και γύρισε για τον Κριεμάντι, του οποίου η κεφαλιά έφυγε ψηλά άουτ.
52′ Σουτ του Σαχινίδη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα ψηλά άουτ.
54′ Ο Α. Παναγιωτίδης είδε εκτός θέσης τον Γουναρίδη και από μακριά επιχείρησε να τον “κρεμάσει” αλλά το σουτ έφυγε αρκετά μακριά από τα δοκάρια του Πιερικού.
59′ Πονηρή φαλτσαριστή σέντρα του Μανίκα από δεξιά, ο Γουναρίδης όμως “διάβασε” τη φάση και μπλόκαρε.
63′ Ο Χαρτσιάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δίου, όμως το παιχνίδι είχε σταματήσει με υπόδειξη του διαιτητή για χέρι του Μηλιώτη (είδε και την κίτρινη κάρτα).
68′ Αποβολή του Γ. Παναγιωτίδη για χτύπημα στον Σαχινίδη. Ο Δίας συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές. Διαμαρτυρίες του Δία για αγκωνιά παίκτη του Πιερικού που προηγήθηκε της αποβολής.
79′ Αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Δία αλλά ο Καλαμπάκας δεν έκανε σωστή επιλογή και οι αμυντικοί του Πιερικού έδιωξαν σε κόρνερ.
82′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Μηλιώτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κυπαρίσσης στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, ο Ουσταμπασίδης έπεσε αλλά η μπάλα χτύπησε στα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 0-1
90’+5′ Γυριστό σουτ του Καλαμπάκα από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γουναρίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μαυρίδης με βοηθούς τους Δέλιο και Ταγκαλίδη (Πέλλας).

Εκτός από την κόκκινη κάρτα που είδε ο Γ. Παναγιωτίδης στο 68′ κίτρινες κάρτες είδαν ακόμη οι Καλουσίδης (11′), Μανίκας (36′), Αν. Παναγιωτίδης (60′) και Λιόλιος (80′) του Δία Δίου και ο Μηλιώτης (63′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Δίας Δίου (Τάσος Ιωαννίδης): Ουσταμπασίδης, Γ. Παναγιωτίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος, Τοπαλίδης (51′ Δαλαμήτρας – 69′ Παπαστεργίου), Ευαγγελόπουλος, Καλουσίδης (72′ Καλαμπάκας), Α. Παναγιωτίδης, Μανίκας (78′ Νάκας).
Στον πάγκο: Μαυρίδης, Μιτακίδης, Ευαγγέλου.
Πιερικός (Απόστολος Στύλος): Γουναρίδης, Λαζαρίδης, Τουλίκας, Ρογγότης, Τακίδης, Μακρής, Πετράκος, Δεμηρτζόγλου (46′ Μηλιώτης), Χαρτσιάς (66′ Μπενίσκος), Κριεμάντι (85′ Ιβανίδης), Σαχινίδης (80′ Κυπαρίσσης).
Στον πάγκο: Παπατολίκας, Κόλα, Γιαλαμίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This