Επιλογή Σελίδας



Εκτός από την ομάδα της Μαγνησίας, η ομάδα των Σελλάνων νίκησε και τον κακό της εαυτό καθώς «πέταξε» ουσιαστικά ένα ημίχρονο, αλλά… ανέβασε στροφές στο δεύτερο. Τελικά η πίεση, απέφερε καρπούς στο 81’ όταν ο κορυφαίος του γηπέδου Γιώργος Μπιτέλης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Οι «κυανόλευκοι» δεν αγωνίστηκαν στη φυσική τους έδρα στο Προάστιο (εκτελούνται έργα) αλλά στο γήπεδο του Μουζακίου, που αποδείχθηκε ξανά «φιλόξενο».

Ο Γιάννης Μπουρνάκας σε σχέση με το προηγούμενο ματς έκανε μια αλλαγή στην αρχική 11αδα, επιλέγοντας την τελευταία προσθήκη της ομάδας, Αποστόλη Γαρυφαλλόπουλο να πλαισιώσει τον Τζέκο. Ο νεαρός επιθετικός που αγωνίστηκε ουσιαστικά σε όλο το ματς –έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις – έδειξε με το «καλημέρα» θετικότατα δείγματα και αναμένεται να βοηθήσει πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η συνολική πάντως εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιεικώς μέτρια. Σχεδόν τίποτα δεν έβγαινε στο γήπεδο και ο τερματοφύλακας Πολυμέρου πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα ημίχρονα.

Μάλιστα ο ΑΟ Σελλάνων θα μπορούσε να βρεθεί με την πλάστη στον τοίχο από τα αποδυτήρια αν δεν ήταν ο Σταυράκης και το δοκάρι.

Μόλις στο 2’ , μετά από σέντρα από αριστερά ο Αναστασίου έκανε από κοντά την κεφαλιά και ο πορτίερο των Σελλάνων απέκρουσε δύσκολα, με την μπάλα στη συνέχεια να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι.Μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, τα λάθη πολλά, με τους παίχτες του Γιάννη Μπουρνάκα να αδυνατούν να βρουν χώρους είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη –και τελευταία- καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 26’. Ο Λούγκος ανέλαβε να εκτελέσει απευθείας φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε «ελπιδοφόρα» τροχιά αλλά χτύπησε στην πλάτη του… Τζέκου και πέρασε άουτ. Τίποτα δεν πήγαινε καλά…

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαφώς διαφορετική. Χωρίς να πιάσει καμιά …σούπερ απόδοση, ο ΑΟ Σελλάνων πίεσε, κυκλοφόρησε την μπάλα με περισσότερη ηρεμία –χωρίς να λείπουν τα λάθη- άπλωσε το παιχνίδι σε όλο το γήπεδο και στο τέλος δικαιώθηκε.
Στο 47’ ο Κοντός βρέθηκε σε πλεονεκτικότατη θέση εντός της περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικό.
Στο 51’ μετά από σέντρα από δεξιά, ο Γαρυφαλλόπουλος πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με… εναέριο ψαλιδάκι στο δεύτερο δοκάρι, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας.Στο 53’ ο Μπουρνάκας ξεκίνησε το ανακάτεμα της τράπουλας βάζοντας στον αγώνα τον Τζουμάκη στη θέση του Παπαγεωργίου.
Ο ίδια στο 60’ σούταρε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το κάθετο δοκάρι χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας.
Στο 60’ ο Μπουρνάκας άλλαξε σύστημα, βάζοντας στον αγώνα και σε θέση εξτρέμ τον Τζάνη.
Στο 75’ ο Γαρυφαλλόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών από παίχτες και φιλάθλους.
Οσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση από την πλευρά των Σελλάνων αυξάνονταν με τον Αλμυρό να αρκείται σε παθητικό ρόλο και δυνατά μαρκαρίσματα.
Τελικά το …μοιραίο για τους φιλοξενούμενους επήλθε στο 81’ λεπτό με σκόρερ τον Μπιτέλη. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο έμπειρος μέσος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Πολυμέρου.

Μάλιστα ο σκόρερ τρία λεπτά μετά, είχε ένα ακόμη καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και στα χέρια του τερματοφύλακα.

Στα τελευταία λεπτά οι παίχτες του Αλμυρού προσπάθησαν να πιέσουν χωρίς επιτυχία, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίχτες καθώς στο 90’ αποβλήθηκε ο Αναστασίου.

ΑΟ Σελλάνων : Σταυράκης, Μετούσι, Αρχοντής, Χάδιαρης, Καλφούντζος (72’ Μπακρατσάς), Λούγκος, Μπιτέλης, Παπαγεωργίου (53’ Τζουμάκης), Κοντός (Τζάνης), Γαρυφαλλόπουλος(90 Καλούσης) , Τζέκος

Αλμυρός: Πολυμέρου, Πατσής, Κυριάκος, Παπακώστας, Αγγελής, Δημηνάς, Δερμιτζάκης, Ζενούνης, Βουρδάκης, Λάμπος, Αναστασίου.

Πηγή: Καρδίτσα Press

Pin It on Pinterest

Shares
Share This