Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Πάει κι αυτό… Το έκτο συνεχόμενο Πρωτάθλημα κατασκευαστών για τη Mercedes είναι γεγονός και στο Brackley έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πανευτυχείς για το σπουδαίο τούτο επίτευγμα, το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα των κόπων και των άοκνων προσπαθειών μιας δεκαετίας.

Μιας δεκαετίας που ξεκίνησε αλλιώς, με τον Michael Schumacher και τον Nico Rosberg να σηκώνουν στους ώμους τους το βάρος της δημιουργίας μιας νέας ομάδας, η «απογείωση» της οποίας έμελλε να έρθει στην «μετά Schumi» εποχή, με τον Lewis Hamilton «μπροστάρη» και τους Nico Rosberg και Valtteri Bottas να… σιγοντάρουν με τον δικό του τρόπο ο καθένας.

Έκτος συνεχόμενος τίτλος κατασκευαστών για το «αστέρι», επίτευγμα μοναδικό μιας και έγινε η πρώτη ομάδα που ξεπερνά τα πέντε σερί Πρωταθλήματα. Και έχει όλα τα φόντα να διευρύνει τούτο το σερί, μιας και το 2020 θα είναι μια χρονιά δίχως δραματικές αλλαγές σε επίπεδο κανονισμών. Όπερ σημαίνει πως η Mercedes ξεκινά από πολύ καλή βάση.

Κοινή συνισταμένη αυτών των έξι Πρωταθλημάτων είναι ο Hamilton. Τα έχει ζήσει… όλα ο Βρετανός από το 2013 στη Mercedes. Ίσως γι’ αυτό, δηλαδή επειδή είναι «χορτασμένος» από νίκες, ταχύτερους γύρους, pole positions και φυσικά Πρωταθλήματα, να προκάλεσε αρνητική εντύπωση με τον τρόπο με τον οποίον (δεν) πανηγύρισε τον τίτλο των κατασκευαστών.

Η Mercedes του έχει προσφέρει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια., Πρωτίστως, μονοθέσια-νικητές, τα οποία σε συνδυασμό με το πηγαίο ταλέντο του Hamilton, τον οδήγησαν στην κατάκτηση πέντε Πρωταθλημάτων σε επίπεδο πιλότων. Ουδείς παραγνωρίζει τη συμβολή του Βρετανού σε όλο αυτό, μα θα πρέπει κι ο ίδιος να καταλάβει πως δεν γίνεται πάντοτε να κερδίζει.

Ειδικά την τελευταία τριετία, ο Hamilton έχει πάρει νίκες σε αγώνες στους οποίους ο Bottas ήταν καλύτερος κι άξιζε την πρωτιά. Όμως η ομάδα με τον τρόπο της, όποιος κι αν ήταν αυτός, έδινε στον Hamilton το κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό θα περίμενε κανείς από τον Βρετανό να πανηγυρίζει με ζέση τον τίτλο της ομάδας του και να μην είναι… μουτρωμένος και λιγομίλητος μετά τον αγώνα, επειδή αυτή τη φορά δεν τον… ευνόησε η στρατηγική.

Δείχνει έλλειψη σεβασμού στις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων που πασχίζουν καθημερινά ώστε η Mercedes να έχει το καλύτερο μονοθέσιο του grid. Και θα περίμενε κανείς από έναν (οσονούπω εξάκις) Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι πιο… large στα συναισθήματά του.

Ίσως τούτο να αποτελεί κι ένα «μάθημα» για τον Toto Wolff και τους συνεργάτες του, οι οποίοι υποθέτω πως περίμεναν μια διαφορετική αντίδραση από το «πρώτο βιολί» της ομάδας, στην είδηση της κατάκτησης του τίτλου. Κι ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή η Mercedes να σταματήσει να… χαϊδεύει τόσο πολύ τον Lewis. Έτσι ώστε να πάρει το μήνυμά του και να καταλάβει πως δεν μπορεί όλος ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω απ’ αυτόν…

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This