Επιλογή Σελίδας



Η τέταρτη σεζόν του Basketball Champions League ξεκινά απόψε και, μέχρι στιγμής, κανένα ελληνικό κανάλι δεν έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης. Η Nova, που είχε τα δικαιώματα τα προηγούμενα χρόνια, έδειξε ενδιαφέρον αλλά έκρινε ασύμφορο το ποσό που ζήτησε η FIBA και έκανε πίσω.

Η ΕΡΤ, που έδειχνε ένα από τα τρία παιχνίδια των ελληνικών ομάδων τα προηγούμενα χρόνια (σε συμφωνία με τη Nova) δεν έχει κάνει κάποια κίνηση.

Έτσι, τα πρώτα τρία ματς των ελληνικών ομάδων που διεξάγονται απόψε και αύριο, όσο και τα υπόλοιπα στη διοργάνωση, δεν θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. Αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής (μόνη λύση μοιάζει η εμπλοκή της ΕΡΤ), τότε το πρεστίζ της διοργάνωσης θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα.

Οι τρεις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι), πάντως, δεν πλήττονται από αυτή την εξέλιξη, καθώς το ποσό που περιμένουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης δεν επηρεάζεται από το αν κάποιο ελληνικό κανάλι αγοράσει τα δικαιώματα.

Οι αγώνες μεταδίδονται μόνο μέσω Youtube, εκεί όπου θα υπάρχει georestriction, δηλαδή δικαίωμα προβολής θα υπάρχει μόνο για τις χώρες που δεν υπάρχουν δικαιώματα από κάποιο κανάλι.

Πηγή: Digital TV Info

Pin It on Pinterest

Shares
Share This