Επιλογή Σελίδας



Λαουτάρο Μαρτίνες και Λεάντρο Παρέδες διαφώνησαν για το ποιος θα σουτάρει από τα έντεκα βήματα στον αγώνα της Αργεντινής με το Εκουαδόρ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε διαμάχες μεταξύ συμπαικτών για την εκτέλεση ενός πέναλτι.

Έντινσον Καβάνι – Νεϊμάρ
Η άφιξη του Βραζιλιάνου στο Παρίσι, το 2017, έφερε αναστάτωση στα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν για το ποιος… κάνει κουμάντο. Η πρώτη «έκρηξη» ήρθε σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Λυών, το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, όταν ο Νεϊμάρ απαίτησε να εκτελέσει ένα πέναλτι, όμως ο «παλιός» Έντινσον Καβάνι αρνήθηκε και μάλιστα στη συνέχεια αστόχησε από την άσπρη βούλα. Στο ίδιο παιχνίδι, οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν μία ακόμη κόντρα, αυτή τη φορά για ένα φάουλ. Τότε, τη… λύση είχε δώσει ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος πήρε την μπάλα και την έδωσε στο συμπατριώτη του για να σουτάρει.

Φρανκ Λάμπαρντ – Πάολο Ντι Κάνιο
Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, η Γουέστ Χαμ ήταν πίσω στο σκορ με 2-4 από την Μπράντφορντ, όταν κέρδισε πέναλτι και ο 21χρονος – τότε – Φρανκ Λάμπαρντ πήγε να το εκτελέσει. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον… τρελό Πάολο Ντι Κάνιο, ο οποίος του άρπαξε με το ζόρι την μπάλα, παρά την έντονη διαφωνία του Άγγλου μέσου. Ο Ιταλός φορ ευστόχησε στη συνέχεια από τα έντεκα βήματα και είπε κάποια «γαλλικά» στο νεαρό συμπαίκτη του. Ωστόσο, ο Λάμπαρντ πήρε τη δόξα που του αναλογούσε στο ματς, αφού ήταν εκείνος που στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 5-4 για τα «σφυριά».

Αλεξάντρ Μίτροβιτς – Αμπουμπακάρ Καμαρά
«Έμφραγμα» παραλίγο να πάθουν οι φίλοι της Φούλαμ, μετά τον καβγά των δύο ποδοσφαιριστών τους για την εκτέλεση ενός πέναλτι την περσινή σεζόν, σε ένα ματς απέναντι στη Χάντερσφιλντ. Ο Καμαρά ήταν αυτός που κέρδισε την εσχάτη των ποινών, θέλοντας να σουτάρει ο ίδιος από τα έντεκα βήματα και όχι ο μόνιμος εκτελεστής της ομάδας, Αλεξαντρ Μίτροβιτς. Ο Γάλλος μέσος ήταν αρνητικός σε κάθε προσπάθεια, που έκαναν οι συμπαίκτες του να το μεταπείσουν και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα μετά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελικά, ο Μίτροβιτς ήταν αυτός που λύτρωσε τη Φούλαμ στο φινάλε, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι δήλωσε αργότερα πως ήθελε να «σκοτώσει» τον Καμαρά για την απερισκεψία του.

Κριστιάνο Ρονάλντο – Τσάμπι Αλόνσο
Από την πρώτη κιόλας χρονιά του στο Μπερναμπέου, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν «αφεντικό». Σε ένα παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της σεζόν 2009-10, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε πρόβλημα να συντρίψει τη Βιγιαρεάλ με 6-2, όμως το τελευταίο γκολ της «βασίλισσας» μπήκε με επεισοδιακό τρόπο. Ο Ρονάλντο πήρε την μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι, που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, όμως ο Τσάμπι Αλόνσο του ζήτησε να σουτάρει εκείνος, ώστε να σημειώσει το πρώτο του γκολ μέσα στη σεζόν. Έπειτα από διαβουλεύσεις (ο κόσμος φώναζε το όνομα του Ραούλ), ο Ισπανός χαφ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και την έστειλε στα δίχτυα. Όλοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί του, εκτός από τον Κριστιάνο…

Ντούσαν Τάντιτς – Τσάρλι Όστιν
Σαν τα «κοκόρια» διαφώνησαν οι δύο ποδοσφαιριστές της Σαουθάμπτον, σε ένα πέναλτι που κέρδισε η ομάδα τους απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, στο Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2016-17. Ο Όστιν πήρε την μπάλα για να τη στήσει στην άσπρη βούλα, όμως ο Τάντιτς πήγε προς το μέρος του, απαιτώντας να είναι εκείνος ο εκτελεστής. Τη λύση τελικά έδωσε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος σε ρόλο «πυροσβέστη» πήγε στο σημείο της διαμάχης και απομάκρυνε το Σέρβο συμπαίκτη του, πριν τα πράγματα πάρουν αρνητική τροπή. Ο Όστιν παρέμεινε ο εκτελεστής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This