Επιλογή Σελίδας



Του Mimmo Malfitano

Όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει απόλυτη αρμονία ανάμεσα στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και τον Κάρλο Αντσελότι, ξέρει ότι ψεύδεται. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι έχουν τσακωθεί κιόλας: Ανάμεσα τους υπάρχει σεβασμός και οι συζητήσεις τους πάντα είναι πολιτισμένες. Παρ’ όλα αυτά, μένει η δυσαρέσκεια για όσα έχουν γίνει ως τώρα. Τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα και ο πρόεδρος ζήτησε εξηγήσεις για αυτό. Το έκανε μετά την ισοπαλία με τη Γκενκ στο Βέλγιο, όταν με ένα τηλεφώνημα, στο οποίο έκανε σαφή τον εκνευρισμό του, ήθελε να μάθει από τον προπονητή γιατί ήρθε αυτό το 0-0, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τη Νάπολι στο Champions League.

Στον Αντσελότι έγιναν διάφορες επισημάνσεις, τεχνικής φύσεως, χωρίς όμως να μπει ο ADL σε λεπτομέρειες. Δεν είναι και εύκολο, άλλωστε, για κανέναν πρόεδρο να τα χώσει στον προπονητή που έχει κατακτήσει τα περισσότερα Champions League. Με τον Αντσελότι, όμως, ο Ντε Λαουρέντις ήθελε να αρχίσει ένα νικηφόρο project και μετά τη 2η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, θέλει να δει την ομάδα του τουλάχιστον να παλεύει ως την τελευταία στιγμή για την κατάκτηση του τίτλου. 

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – Ο πρόεδρος δεν ξέχασε την εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι, σε αυτό το ματς είδε το σενάριο των προηγούμενων χρόνων, όταν η ομάδα άφηνε βαθμούς κόντρα σε μικρομεσαίους αντιπάλους, με συνέπεια η Γιουβέντους να είναι άπιαστη. Δεν αρέσει στον Ντε Λαουρέντις αυτό το συνεχές rotation, αφού μέχρι στιγμής ο Αντσελότι έχει παρατάξει εννιά διαφορετικές 11άδες σε εννιά αγώνες. Κάτι που δείχνει ότι μάλλον δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στο μυαλό του το πώς πρέπει να παίζει η Νάπολι και ποιος πρέπει να είναι ο κορμός της ομάδας. Ετσι, η απουσία μιας “ταυτότητας” σε τακτικό επίπεδο δημιουργεί στην ομάδα περισσότερα προβλήματα από ό,τι αναμενόταν.

Επιπλέον, ο πρόεδρος είναι εκνευρισμένος για το γεγονός ότι οι παίκτες αποδίδουν στο μάξιμουμ στις εθνικές ομάδες, ενώ στη Νάπολι είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν ακόμη τη θέση τους, τον ρόλο τους. Ενας εξ αυτών, ο Λοσάνο. Ο επιθετικός των Παρτενοπέι ενθουσίασε τους Μεξικάνους στο φιλικό της εθνικής ομάδας του, ένα ολόκληρο έθνος είναι στα πόδια του, ενώ στη Νάπολι είναι ακόμη κάτι… άγνωστο, είναι ένας παίκτης που ψάχνεται. Στον Αντσελότι ο Ντε Λαουρέντις υπενθύμισε την οικονομική υπέρβαση που έγινε, αφού πριν τον Λοσάνο οι Παρτενοπέι δεν είχαν δώσει ποτέ 45 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη. Επειτα από εννιά ματς, όμως, ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν, αφού η μοναδική ανάμνηση που έχουμε είναι το γκολ στην ήττα από τη Γιουβέντους στη 2η αγωνιστική. Πραγματικά λίγο, αν και είναι νωρίς ακόμη, για να δικαιολογηθεί αυτή η επένδυση. 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΝΣΙΝΙΕ – Αντσελότι και Ντε Λαουρέντις συζήτησαν και για το θέμα Ινσίνιε, η αξία του οποίου συνεχίζει να πέφτει μέρα με τη μέρα. Ο Ιταλός επιθετικός είναι ακόμη ένας λόγος διαφωνιών ανάμεσα στους δύο άντρες. Ανάμεσα στον Ινσίνιε και τον προπονητή δεν υπάρχει ακόμη feeling, ο ένας… ανέχεται τον άλλο και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα τους, το πρόβλημα παραμένει. Ετσι, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα τους, σίγουρα δε βοηθάει κανέναν και πάνω απ’ όλα κάνει ζημιά στην ομάδα, η οποία πρέπει να… αντιμετωπίσει και τη στασιμότητα των Ζιελίνσκι και Αλαν, ακόμη δύο παικτών δηλαδή που συχνά χρησιμοποιούνται σε ρόλους διαφορετικούς από τα χαρακτηριστικά τους. Μετά τον Φαμπιάν Ρουίθ, χρησιμοποιήθηκαν και αυτοί οι δύο στο ρόλο του χαφ μπροστά από την άμυνα, αλλά όχι με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτές τις ημέρες, ο Ινσίνιε ήταν στην εθνική ομάδα και τα σχόλια για την εμφάνιση του μετά το ματς με την Ελλάδα ήταν από όλους καλά, ενώ με τη Νάπολι δεν έχει καταφέρει να γίνει το ίδιο αποτελεσματικός. 

ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – Τις θέλει ο πρόεδρος στα προσεχή ματς, ξεκινώντας από αυτό με τη Βερόνα, προκειμένου να μη μείνει κι άλλο πίσω από τις Γιουβέντους και Ιντερ η Νάπολι. Μετά, θα ακολουθήσει το εκτός έδρας ματς με τη Σάλτσμπουργκ, το οποίο αναμένεται δύσκολο, αλλά θα πρέπει να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει ο κίνδυνος πρόωρου αποκλεισμού στο Champions League. Και κάτι τέτοιο, μπορεί και να μην συγχωρεθεί στον Αντσελότι…

Πηγή: Gazzetta dello Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This