Επιλογή Σελίδας



Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετώπισε την ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς στο κλειστό γήπεδο του Σταθμού για την πρεμιέρα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ 2019/20 και γνώρισε την ήττα με 76-78.

Σε μία αναμέτρηση που διήρκεσε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, με αμέτρητες μικρές διακοπές, υπερβολικό physical game και άμυνες στα όρια του φάουλ, ο Πιερικός Αρχέλαος … έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του αφού υπέστη ολικό μπλακ άουτ στην τελευταία περίοδο, παρότι στις αρχές αυτής είχε καταφέρει να πετύχει διαφορά δεκαέξι πόντων! Η ΚουΠα Κιλκίς εκμεταλλεύτηκε το άδειασμα των γηπεδούχων στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς και με μοναδική αντεπίθεση πήρε μία νίκη που έμοιαζε κυριολεκτικά χαμένη…

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν τα ηνία της ματς όντας οδηγοί στο σκορ καθ όλη τη διάρκειά του, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται συνεχώς ένα βήμα πίσω. Η διαφορά των έξι πόντων (22-16) στα μισά περίπου του δεκαλέπτου έπεσε στον ένα (22-21) με τον Πιερικό Αρχέλαο ωστόσο να καταφέρνει να κλείσει την περίοδο και πάλι με αέρα έξι πόντων (28-22).

Στην δεύτερη περίοδο, παίχτηκε το πιο παραγωγικό μπάσκετ και από τους δύο μονομάχους οι οποίοι ήταν πολύ εύστοχοι κυρίως εντός πεδιάς, χωρίς να καταφέρει κανείς να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των τεσσάρων πόντων στη μεγαλύτερη διάρκεια αυτού. Η ομάδα από το Κιλκίς πέτυχε ένα σερί 0-8 στο φινάλε και μετέτρεψε το 40-40 σε 40-48, με το οποίο μάλιστα πήγε και στα αποδυτήρια.

Στην τρίτη περίοδο, ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν απολαυστικός καθώς αφενός βομβάρδιζε συνεχώς από την περιφέρεια, αφετέρου αποδιοργάνωσε πλήρως την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου με τους επτά πόντους από πλευράς Κιλκίς σε όλο το δεκάλεπτο να είναι ενδεικτικό στοιχείο!  Το 52-53 (3′ και 38”) έγινε 64-53 (1′ και 08”) για την γηπεδούχο ομάδα, ενώ το σκορ της περιόδου σταμάτησε στο 64-55.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πιερικός Αρχέλαος μπήκε δυναμικά και άνοιξε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα, αφού με ένα σερί 7-0 στις αρχές μετέτρεψε το 64-55 σε 71-55. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση είχε ήδη πάρει το δρόμο της, η ΚουΠα πάτησε γκάζι και με ένα δικό της επιμέρους 0-12 μείωσε στους τέσσερις (71-67) έξι λεπτά πριν το φινάλε κάνοντας θρίλερ το φαινομενικό τελειωμένο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, με τους φιλοξενουμένους ωστόσο να εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικοί, να μειώνουν στον πόντο (75-74, 2′ και 45”) και να παίρνουν τελικά το πάνω χέρι 27 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (76-77)!  Στις τελευταίες ειδικές καταστάσεις, ο Πιερικός έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και απώλεσε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να αποφύγει το κάζο, με την ομάδα του Κιλκίς να δραπετεύει τελικά με το ροζ φύλλο αγώνα από την Κατερίνη και με τελικό σκορ 76-78.

Διαιτητές: Χρυσάφης Στ. – Γρηγοριάδης.

Δεκάλεπτα: 28-22, 40-48, 64-55, 76-78.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Πολυχρόνης 7, Μποζίνης, Τζιοβάρας 14 (1), Ζησόπουλος 30 (7), Φανούλης 6, Καρυπίδης, Τσαλμπούρης, Παπαπέτρου 3 (1), Κουπάντσης 7 (2), Ζαρκανέλας 6, Ρέντζος 3, Ελευθεριάδης.

ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς (Τσάτσης): Τσάτσης 5 (1), Δαγκλιάρης, Ποζίδης 2, Ψωμιάδης 2, Κώττης, Χοτουμανίδης 4, Τσουλφαΐδης 8, Πατσούρης 9 (1), Μουστάκας 19 (1), Μπαχτσεβάνης 9 (3), Σιδηρόπουλος 20.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This