Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με σετ, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ricardas Berankis και έκλεισε μια θέση για την τελική 8άδα του Swiss Indoors στη Βασιλεία. 

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Berankis με 6-7 (4), 6-2, 6-4, σε έναν αγώνα που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του και να τον κλείσει δυναμικά.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον 21χρονο πρωταθλητή μας, που υπέστη break στο 3ο game (1-2). Ισοφάρισε άμεσα σε 2-2, αλλά δεν απέφυγε τις περιπέτειες, καθώς στο tie-break o Berankis ήταν καλύτερος και επικράτησε με 7-4, υποχρεώνοντας τον Τσιτσιπά να κυνηγήσει μια ακόμα ανατροπή.

Ο Στεφ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στη συνέχεια και έκανε 2 διαδοχικά break στο 2ο σετ, για να μετατρέψει το 2-2 σε 6-2. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε 13 winners σε αυτό το σετ, ενώ ο Berankis μόλις 3.

Ο Τσιτσιπάς έκανε break με το καλημέρα στο 3ο σετ και αποκατέστησε την τάξη, για να προηγηθεί με 2-0. Δεν κοίταξε πίσω του και διατήρησε το πάνω χέρι ως το τέλος του σετ, για να “κλειδώσει” τη νίκη στο 10ο game, λίγο μετά τη συμπλήρωση 2 ωρών αγώνα.

Στα προημιτελικά του Swiss Indoors, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Fabio Fognini με τον Filip Krajinovic. Θυμίζουμε πως ο Fognini έχει μεγάλο κίνητρο, καθώς διεκδικεί ακόμα την πρόκριση στο ATP Finals.

Ο Τσιτσιπάς διεκδικεί στη Βασιλεία τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά της σειράς ATP 500 και τον σημαντικότερο στην καριέρα του. Αν καταφέρει να βρεθεί στα ημιτελικά, έχει πιθανότερο αντίπαλο τον κάτοχο 9 τίτλων στη Βασιλεία και κορυφαίο όλων των εποχών, Roger Federer.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This