Επιλογή Σελίδας



O Roger Federer πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι και επιβλήθηκε του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-0 σετ, για να φτάσει τις 23 διαδοχικές νίκες στη Βασιλεία και να προκριθεί στον τελικό του Swiss Indoors για 15η φορά στην καριέρα του!

O Federer δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Τσιτσιπά, καθώς έκανε ακόμα μια πολύ σπουδαία εμφάνιση στο St. Jakobshalle της Βασιλείας και επιβλήθηκε του Έλληνα πρωταθλητή με 6-4, 6-4, σε 78 λεπτά αγώνα.

Ο 38χρονος Ελβετός, ο οποίος έχει κερδίσει τους 23 τελευταίους αγώνες του στη γενέτειρά του και διεκδικεί τον 10ο τίτλο του στο τουρνουά της πατρίδας του αυτή την εβδομάδα, τελείωσε το παινίδι με 28 winner και μόλις 11 αβίαστα λάθη. 18 winner και 16 λάθη είχε ο Τσιτσιπάς.

Ο “Βασιλιάς”, Νο.1 στο ταμπλό του Swiss Indoors αυτή την εβδομάδα, κατάφερε επίσης να κερδίσει τους 24 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 17 από τους 22 στα δεύτερα. Ήταν ουσιαστικά άψογος από τη γραμμή του σερβίς και απειλήθηκε μονάχα στο τελευταίο game του ματς, όταν ο Στέφανος είχε το μοναδικό του break point, στο 6-4, 5-4, 30-40. Και τότε όμως ο έμπειρος Ελβετός είχε τη λύση, κερδίζοντας 3 πόντους στη σειρά για να “κλειδώσει” τη νίκη και να αποφύγει οποιαδήποτε περιπέτεια.

Ο Τσιτσιπάς αντίθετα δεν ήταν όσο συνεπής θα ήθελε από τη γραμμή του σερβίς και έδωσε χώρο στον Federer, που τον εκμεταλλεύτηκε. Ο Ελβετός πίεζε πάρα πολύ με τις επιστροφές του, θέλοντας να τελειώνει όσο γρηγορότερα γίνεται τους πόντους. Το κατάφερε αρκετές φορές και πήρε αυτό που ήθελε, κάνοντας ένα break σε κάθε σετ και μάλιστα αρκετά νωρίς. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 4-2 και στο 2ο με 2-0, για να φτάσει σ’ αυτή τη νίκη πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Federer απέναντι στον Τσιτσιπά, στην 3η τους συνάντηση (2-1). Τον είχε κερδίσει με παρόμοιο τρόπο στον τελικό του Dubai Tennis Championships πριν μερικούς μήνες, ενώ ο Έλληνας τενίστας είχε κερδίσει την πρώτη τους αναμέτρηση, για τον 4ο γύρο του Australian Open, επίσης στις αρχές της φετινής σεζόν.

Ο Federer προκρίθηκε για 15η φορά στην καριέρα του σε τελικό στη Βασιλεία και για 13η συνεχόμενη, σε ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό. Αύριο, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στο Swiss Indoors και 5ο συνεχόμενο, με αντίπαλο τον Alex De Minaur από την Αυστραλία.

Ο 38χρονος Ελβετός θα διεκδικήσει επίσης τον 4ο τίτλο του στο 2019 και τον 103ο συνολικά στην καριέρα του, στην 157η παρουσία του σε τελικό (102-54). Ο μοναδικός που έχει κερδίσει περισσότερους στην ιστορία της Open era είναι ο Jimmy Connors, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με 109 τίτλους στο tour.

Όσο για τον Τσιτσιπά, μπορεί ο πρωταθλητής μας να περίμενε κάτι καλύτερο από τη σημερινή αναμέτρηση, ωστόσο είχε ακόμα μια πολύ καλή εβδομάδα, συνεχίζοντας να έχει καλά αποτελέσματα από το Asian swing κι έπειτα. Ο Στεφ θα παραμείνει στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον θα στρέψει την προσοχή του σε Παρίσι και Λονδίνο, στα δυο τελευταία και πολύ μεγάλα ραντεβού του 2019.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This