Επιλογή Σελίδας



Του Χρήστου Αποστολόπουλου

Ο Marc Marquez πήρε μία «μυαλωμένη» νίκη στο Phillip Island της Αυστραλίας εμπρός από τον Cal Crutchlow και τον «τοπικό» Jack Miller.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο Valentino Rossi έκανε μία εκρηκτική εκκίνηση από την τέταρτη θέση που είχε κατακτήσει πριν λίγες ώρες στο Q2, περνώντας τόσο τον Marc Marquez, όσο και τις δύο Yamaha M1 των Maverick Vinales και Fabio Quartararo. Πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ο 20χρονος Γάλλος, ο οποίος την Παρασκευή είχε μία σφοδρή πτώση στο βρεγμένο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι, υποχρεώθηκε να εγκαταλείπει άδοξα τον αγώνα όταν ο Danilo Petrucci με την Ducati GP19 τον παρέσυρε ύστερα από οδηγικό λάθος του Ιταλού.

Για τους επόμενους γύρους δόθηκε μία πολύ «κλειστή» μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ επτά αναβατών, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν, πέραν των συνηθισμένων σε αυτές τις περιπτώσεις… υπόπτων, ο Cal Crutchlow, ο Andrea Iannone – ο οποίος μάλιστα για λίγο πήρε κεφάλι στον αγώνα – αλλά και ο ομόσταβλός του στα γκαράζ της Aprilia, Aleix Espargaro.

Το τοπίο όμως άρχισε να ξεκαθαρίζει σύντομα. Ο Valentino Rossi δεν μπόρεσε να κρατηθεί ψηλά, σε αντίθεση με τον συνοδοιπόρο του στην Monster Energy Yamaha και pole man του αγώνα, Maverick Vinales, ο οποίος, μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019, είχαν τον καλύτερο ρυθμό. Έτσι, ο Ισπανός της Yamaha κατάφερε να προηγηθεί υπό το… άγρυπνο όμως βλέμμα του Marc Marquez, που για μία ακόμα φορά έκανε έναν αγώνα τακτικής «μελετώντας» για πολλούς γύρους τον αντίπαλό του.

Πίσω από το δίδυμο αυτό, ο Βρετανός Cal Crutchlow, σ’ έναν «αθόρυβα» πολύ καλό αγώνα για τον ίδιο και την ομάδα του, κατάφερε να αποσπαστεί από το γκρουπ των δύο Aprilia, αλλά και από το «τρίο» των Ducati των Andrea Dovizioso, Jack Miller και Francesco Bagnaia, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στην πρώτη του σεζόν στο MotoGP. Μέσα στο παιχνίδι για τις θέσεις 4 εως 10 ήταν και οι δύο Suzuki GSX-RR των Alex Rins και Joan Mir, οι οποίοι όμως στα τελευταία στάδια του αγώνα άρχισαν να «μένουν» από λάστιχο.

Στην κορυφή, ο Marc Marquez, ο οποίος ακολουθούσε κατά… ρόδας την M1 του Maverick Vinales για 17 και πλέον γύρους, έκανε την κίνηση του στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, στον τελευταίο μάλιστα γύρο, εκμεταλλευόμενος το συγκριτικό πλεονέκτημα σε ισχύ του V4 κινητήρα της Honda έναντι του εν σειρά 4κύλινδρου της Yamaha, περνώντας με συνοπτικές διαδικασίες στη θέση 1. Θέλοντας να μείνει κοντά του, αλλά και να ανακτήσει την πρωτοπορία στις τελευταίες στροφές, ο Maverick Vinales δεν απέφυγε το λάθος εγκαταλείποντας στο παρά πέντε τον αγώνα.

Έτσι, ο Cal Crutchlow προήχθη στη δεύτερη θέση, εμπρός από τον «τοπικό» Jack Miller, ο οποίος επικράτησε στην αντιπαράθεση των τριών Ducati, ύστερα και από το άνοιγμα της γραμμής του Andrea Dovizioso στον τελευταίο γύρο και τον επακόλουθο τερματισμό του Ιταλού αναβάτη στην έβδομη θέση, πίσω από τους Francesco Bagnaia, Joan Mir και Andrea Iannone. Όγδοος ολοκλήρωσε τελικά ο Valentino Rossi στον 400ό αγώνα της καριέρας του, καταφέρνοντας να επικρατήσει των Alex Rins και Aleix Espargaro, που συμπλήρωσαν τη δεκάδα του αγώνα στο Phillip Island.

Ο Johann Zarco, στην επάνοδό στην αγωνιστική δράση με την περσινή RC213V της LCR Honda, τερμάτισε στην 13η θέση, στα +26,7 δλ. από την κορυφή, την ώρα που ο Jorge Lorenzo, σε έναν ακόμα απογοητευτικό αγώνα, ολοκλήρωσε 16ος και τελευταίος, 1 λεπτό και 6 δλ. μακριά από τον ομόσταβλο και νικητή του φετινού αγώνα στην Αυστραλία.

Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς στο MotoGP, οι βαθμολογία αναβατών διαμορφώνεται ως εξής: Marc Marquez: 375 βαθμοί, Andrea Dovizoso: 240, Alex Rins: 183, Maverick Vinales: 176, Fabio Quartararo: 163, Valentino Rossi: 153, Jack Miller 141, Cal Crutchlow: 133 και Franco Morbidelli: 105. Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σε μία μόλις εβδομάδα από σήμερα στη Μαλαισία, στην πίστα της Sepang.

Πηγή: 4 Τροχοί

Pin It on Pinterest

Shares
Share This