Επιλογή Σελίδας



Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, που κρίθηκε 1:23 πριν το τέλος του, με άπιαστο σουτ του Αργυρόπουλου, από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον Ά όμιλο του Champions League, επικρατώντας με 8-7 της  Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι.  Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο, για την 3η αγωνιστική των ομίλων, οι Πειραιώτες, που είχαν πρώτο σκόρερ τον Γιόκοβιτς, με τέσσερα γκολ, έφτασαν στην τελική επικράτηση, με γκολ στο φινάλε, σε συνδυασμό με την σωστή αμυντική λειτουργία στον εναπομείναντα χρόνο. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός, αγωνίζεται στην Ουγγαρία, κόντρα στην Ζόλνοκ (8/11).
Άστοχες οι πρώτες επιθέσεις από πλευράς Ολυμπιακού και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5:13 το πρώτου οκταλέπτου, με γκολ στην κόντρα. Η απάντηση ήρθε από τον Γιόκοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε σωστά στην επίθεση με παίκτη παραπάνω, στο 1:50, για το 1-1 στο παιχνίδι. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ζερδεβά, κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια, κράτησε τους φιλοξενούμενους μόλις στο ένα γκολ με τις αποκρούσεις του και ο Γούνας στην επίθεση, δίνει προβάδισμα στους Πειραιώτες και πάλι στον παίκτη παραπάνω 46 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου.
Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε και στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου. Νέα επίθεση με παίκτη παραπάνω και ο Μίτροβιτς χρίζεται σκόρερ για το 3-1, στο 6:38. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα 2-0, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (3-3), αλλά ο Ολυμπιακός ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα, με τον Γιόκοβιτς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να διαμορφώνει το 4-3, σκορ που έμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.
Νέα ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Ράντοβιτς να κάνει το 4-4 για την Γιαντράν, η οποία στο 3:15 του τρίτου οκταλέπτου, προηγήθηκε με 5-4 και πάλι με σκόρερ τον Ράντοβιτς. Διπλή απόκρουση του Ζερδεβά, που κρατάει το 4-5 στο παιχνίδι και ο Γιόκοβιτς ισοφαρίζει σε 5-5, σκοράροντας, για ακόμα μια φορά, στον παίκτη παραπάνω. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 6-6, με τον Γιόκοβιτς να σημειώνει το τέταρτο του γκολ στο παιχνίδι.
Ο Μίτροβιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας το 7-6, από την περιφέρεια, στο 7:11 της τελευταίας περιόδου. 3:30 πριν τη λήξη του αγώνα ο Ολυμπιακός κυκλοφορεί γρήγορα τη μπάλα, αλλά τρία σουτ των παικτών του Θοδωρή Βλάχου κατέληξαν στο δοκάρι. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος, 1:23 πριν τη λήξη του αγώνα δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με 8-7, με άπιαστο σουτ από την  περιφέρεια. Στο 00:58 ο Γενηδουνιάς κλέβει την μπάλα αλλά το σουτ του Αργυρόπουλου στην κόντρα καταλήγει στο δοκάρι. Το 8-7 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στους ομίλους σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Μάρο Γιόκοβιτς με τέσσερα τέρματα.
Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-3, 2-1
Διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Πόπαντιτς (κόντρα, 5:13), 1-1 Γιόκοβιτς (π/π, 1:50), 2-1 Γούνας (π/π, 00:46).

2ο οκτάλεπτο: 3-1 Μίτροβιτς (π/π, 6:38), 3-2 Πέτκοβιτς (περιφέρεια, 6:19), 3-3 Μπανίσεβιτς (κόντρα, 4:24), 4-3 Γιόκοβιτς (π/π, 3:55).
3ο οκτάλεπτο: 4-4 Ράντοβιτς (περιφέρεια, 6:20), 4-5 Ράντοβιτς (π/π, 3:15), 5-5 Γιόκοβιτς (π/π, 1:54), 5-6 Ράντοβιτς (π/π, 1:25), 6-6 Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 00:06).
4ο οκτάλεπτο: 7-6 Μίτροβιτς (περιφέρεια, 7:11), 7-7 Πέτκοβιτς (π/π, 5:52), 8-7 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 1:23).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Γιόκοβιτς 4, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς

Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Πέταρ Ραντάνοβιτς): Τεσάνοβιτς, Κάγκαλιτς, Πόπαντιτς 1, Ομπράντοβιτς, Μπανίσεβιτς 1, Αβέρκα, Ράντοβιτς 3, Βουκούροβιτς, Σπάιτς, Μπρίκιτς, Πέτκοβιτς 2, Ντούροβιτς  

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το παιχνίδι τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί στο τέλος μπόρεσαν και έπαιξαν σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα, τη στιγμή που όλα είχαν γυρίσει εναντίον τους. Καταφέραμε και πήραμε μια σημαντική νίκη, γιατί στο τέλος αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί που πήραμε. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν πολύ νευρικοί, με πολλά χαμένα σουτ και λάθη. Είχαμε ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πιο εύκολα αλλά δεν το κάναμε. Σε 14 προσπάθειες σε παίκτη παραπάνω πετύχαμε έξι γκολ που είναι κακό ποσοστό για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η εικόνα του παιχνιδιού. Η πίεση ήταν στην πλευρά μας και εκεί παίξαμε ένα οκτάλεπτο όπου βρήκαμε το σθένος να κάνουμε τις φάσεις που θα μας δώσουν τη νίκη. Το πετύχαμε και αυτό έχει σημασία. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, ώστε στη συνέχεια να έχουμε καλύτερη απόδοση».
Ο Αλέξανδρος Γούνας από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν εξελίχθηκε έτσι όπως το περιμέναμε, κάναμε πολλά σουτ που υπό άλλες συνθήκες θα τα είχαμε βάλει. Υπήρχε μια νευρικότητα αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε που αυτός είναι ο στόχος σε κάθε παιχνίδι. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Ζόλνοκ το οποίο είναι σημαντικό και θέλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο».

zzz

Pin It on Pinterest

Shares
Share This