Επιλογή Σελίδας



Ελέω της ιδιότυπης κώμης του, ο Κόνερ Φράνκαμπ είναι φτυστός ο (ποδοσφαιριστής- σύμβολο του Αθηναϊκού) Βασίλης Τζαλακώστας!

Μιλάμε για τρελό παλιομοδίτικο μαλλί, τέτοιο λάνσαρε κάποτε όταν άρχισε να καραφλιάζει, αλλά αγωνιζόταν ακόμα, ο θρυλικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον!

Τούτου δοθέντος, μαζί με τα υπόλοιπα ηχητικά εφέ, οι συμπατριώτες μου στο Ρέθυμνο, μπορούν να έχουν στο ρεπερτόριο και το παλιό ωραίο τραγουδάκι του Μιχάλη Σουγιούλ και του Αλέκου Σακελλάριου…

Εκείνο που λέει «άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα, άστα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά»!

Ή να κάνουν χορωδία οι θεατές των εκάστοτε αγώνων στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και να τραγουδάνε το «είναι τρελός, είναι τρελός ο καραφλός»!

Ο Φράνκαμπ πάντως εκτός από τα μαλλάκια του αφήνει ν’ ανεμίζουνε και τα μπασκετικά ταλέντα του, που δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα: σύμφωνοι, δεν περνιέται κιόλας για μια καινούργια εκδοχή του Στεφ Κάρι, αλλά τη δουλίτσα του την κάνει και με το παραπάνω μάλιστα…

Τόσο καλά την κάνει που – θού Κύριε φυλακήν τω στόματι μου – ο Βαγγέλης Ζιάγκος τόλμησε να τον βάλει στην ίδια πρόταση με τον Βασίλη Σπανούλη και όχι επειδή και των δυο τα μαλλιά έχουν διολισθήσει!

Μιλούσα τη Δευτέρα με τον προπονητή του Ρεθύμνου, ήταν φρέσκια η νίκη επί της ΑΕΚ στην οποία ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο και εκεί μου το ξεφούρνισε…

«Δεν το λέω συγκρίνοντας αξίες, ταλέντα, τίτλους και καριέρες, αλλά ο Φράνκαμπ είναι ένας μικρός Σπανούλης για έναν λόγο: Εκτός του Βασίλη δεν έχω ξαναδεί άλλον παίκτη στην Ελλάδα που να διαθέτει τέτοια αυτοσυγκέντρωση, τόση προσήλωση στο παιχνίδι του και να είναι σκέτο κομπιούτερ στη διαχείριση των συναισθημάτων του, είτε κάνει προθέρμανση, είτε εκτελεί το τελευταίο σουτ που θα κρίνει το αποτέλεσμα» μου εξήγησε ο Ζιάγκος, οπότε πάμ’ παρακάτω…

Παρακάτω είναι τα λοιπά εγκώμια του εκ Παραμυθιάς ορμώμενου προπονητή για το κελεπούρι που εντοπίσθηκε στο μπασκετικό υπέδαφος της Βουλγαρίας και το εκτελώνισαν στο Ρέθυμνο. «Είναι ευφυής και χαρισματικός σε όλα του, εντός και εκτός γηπέδου» συνεχίζει ο Ζιάγκος. «Πέρα από την ικανότητα του να σκοράρει και να πασάρει και πέρα από το πόσο καλός είναι στο pick n’ roll, επιμένω στην αυτοσυγκέντρωση και στη στοχοπροσήλωση του, που ως προσόντα δεν τα έχω ξανασυναντήσει σε παίκτη με τον οποίο συνεργάσθηκα. Μοιάζει ατάραχος την ώρα που παίζει και γι αυτό μπορεί να παίρνει ξεκάθαρες αποφάσεις. Του λείπουν βεβαίως τα αθλητικά προσόντα, αλλά εάν τα διέθετε και αυτά, δεν θα περνούσε ούτε με… αεροπλάνο πάνω από το Ρέθυμνο»!

Τον λεγάμενο ο Ζιάγκος τον ήξερε από πέρυσι, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν του… έκατσε η περίπτωση. Τότε ο Φράνκαμπ αποφάσισε να αρχίσει την επαγγελματική καριέρα του από τη βουλγαρική Μπερόε, αλλά το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον…

Οικονομικό κιόλας πεπρωμένο, κόστους 40.000 ευρώ!

Ο Φράνκαμπ γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1995 στη Γουιτσίτα του Κάνσας και τίμησε τη γενέτειρα του, αγωνιζόμενος σε δυο κολέγια της περιοχής: στους Τζέιχοκς του Κάνσας και στο Γουϊτσίτα Στέιτ.

Ενώ φοιτούσε ακόμη στο λύκειο, ο Φράνκαμπ είδε το όνομα του να φιγουράρει στη μαρκίζα του παγκοσμίου μπάσκετ. Τι εννοώ; Τον Ιούλιο του 2012 ο ξανθομάλης γκαρντ πρωταγωνίστησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών, που διεξήχθη στο Κάουνας. Εκεί ο Φράνκαμπ διέπρεψε και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, με μέσο όρο 14.1 πόντους, μάλιστα στον τελικό της διοργάνωσης, στον οποίο οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν της Αυστραλίας με 95-62 σκόραρε 22 και ήταν απολαυστικός!

Συμπαίκτες του σε εκείνη την ομάδα υπήρξαν μεταξύ άλλων ο Τζαζμπάρι Πάρκερ, ο Τζάστις Γουίνσλοου, ο Τζαλίλ Οκαφορ και ο Τάιους Τζοουνς.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Φράνκαμπ δεν επελέγη στο ντραφτ του ΝΒΑ και ήρθε στην Ευρώπη. Αγωνίσθηκε για μια σεζόν στην Μπερόε (με μέσο όρο 19.3 πόντους και 4.3 ασίστ), το καλοκαίρι δοκιμάσθηκε από τους Λέικερς στο Summer League και από εκεί βρέθηκε να πίνει τσικουδιές και να τρώει αντικριστό στο… παντέρμο το Ρέθεμνος!

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This