Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 2-0 σετ και τον Alex De Minaur, για να προκριθεί στην τελική 8άδα του Paris Masters στο Bercy.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του De Minaur στον 3ο γύρο του Paris Masters, κερδίζοντας τον Αυστραλό με 6-3, 6-4, για να παραμείνει αήττητος απέναντί του (2-0).

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε 11 άσους και κέρδισε τους 29 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 9 από τους 11 στα δεύτερα. Στο 1ο σετ έκανε ένα γρήγορο break, προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του.

Και στο 2ο σετ πήρε γρήγορα προβάδισμα με break για να προηγηθεί με 2-0. Έμεινε μπροστά έως το 4-2, αλλά ο De Minaur κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να κάνει ένα break και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Ο Αυστραλός πήρε για λίγο το momentum και προηγήθηκε με 4-4, 40-0, όμως ο Στέφανος έδειξε υπομονή και ψυχραιμία, για να ανατρέψει αυτό το game και να κάνει αμέσως το break, ανακτώντας τον απόλυτο έλεγχο στο σετ. Με love service game “κλείδωσε” στη συνέχεια τη νίκη και την πρόκριση, πριν συμπληρωθούν 70 λεπτά στο ματς. 

Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει στα προημιτελικά του Paris Masters o Τσιτσιπάς, ο οποίος συνολικά θα βρεθεί στα προημιτελικά ενός Maters για 5η φορά στην καριέρα του, 4η στο 2019. Αξιζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα είναι αήττητος σε προημιτελικούς Masters διοργανώσεων, έχοντας 4 νίκες (4-0).

Το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic ο Έλληνας τενίστας, καθώς ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από την αναμέτρηση του Σέρβου με τον Kyle Edmund.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This