Επιλογή Σελίδας



Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 67-64 επί του Άθλου Αλεξάνδρειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Έπειτα από μία συγκλονιστική μονομαχία που κράτησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο, ο Πιερικός Αρχέλαος έδειξε χαρακτήρα και αποτελεσματικότητα στο φινάλε και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με 67-64 απέναντι στον ΑΣ Άθλο Αλεξάνδρειας ο οποίος κρατούσε το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια του 48 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

Η αναμέτρηση ήταν άκρως αμφίρροπη ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που πάλεψαν σώμα με σώμα για σαράντα λεπτά, ενώ ενδεικτικό χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως καμία ομάδα δεν κατάφερε κατά τη διάρκεια του ματς να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των εννέα πόντων!

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Κατερίνης μπήκε στο παρκέ με τον γνωστό ενθουσιασμό και κατάφερε να αποκτήσει με το “καλημέρα” προβάδισμα εννέα πόντων από τον Άθλο (13-4 στο πρώτο λεπτό). Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την υπεροχή τους στην front line κατάφερναν να βρίσκουν πόντους κάτω από το καλάθι αλλά και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και από τα μισά περίπου της περιόδου ροκάνιζαν τη διαφορά, ενώ με buzzer beater κατόρθωσαν να κλείσουν την περίοδο ισόπαλοι με τον Πιερικό (20-20).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και το φτωχότερο από άποψη παραγωγικότητας με τους δύο μονομάχους να βρίσκουν αμφότεροι από 13 πόντους. Οι γηπεδούχοι με δύο σερί τρίποντα μετέτρεψαν το 22-26 σε 28-26 στην αρχή της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 33-33.

Η τρίτη περίοδος ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με την δεύτερη, καθώς τόσο ο Πιερικός Αρχέλαος όσο και ο Άθλος Αλεξάνδρειας “απασφάλισαν” και πυροβολούσαν το αντίπαλο καλάθι. Οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους 8-0 έκαναν το 39-44, 47-44 (2′ και 45”) ενώ ανέβασαν το προβάδισμα τους στους οκτώ πόντους (54-46) λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Η ομάδα από την Ημαθία ωστόσο απάντησε όπως ακριβώς και στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, με buzzer beater δηλαδή και το δεκάλεπτο βρήκε τον Πιερικό να προηγείται με τρεις (54-51).

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού οι δύο αντίπαλοι πάλεψαν σώμα με σώμα χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει κάποιος διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων. Έπειτα από το 58-58 (3′ και 30”) και ενώ ο Πιερικός Αρχέλαος είχε το πάνω χέρι στο ξεκίνημα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τρίποντο (59-61, 2′ και 31”) ενώ μάλιστα έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη 48 δευτερόλεπτα πριν την τελική κόρνα (61-63)! Παρόλα αυτά οι παίκτες του Θανάση Τοπούζη έβγαλαν μέταλλο και χαρακτήρα στο κρισιμότερο σημείο και έφεραν τούμπα το ματς με εύστοχο τρίποντο του Ζησόπουλου 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (65-63). Στις τελευταίες βολές που θα έκριναν και το νικητή, οι παίκτες του Άθλου ήταν άστοχοι εν αντιθέσει με τον Χατζηαγοράκη που αξιοποίησε και τις δύο, με τον Πιερικό Αρχέλαο να πανηγυρίζει στο φινάλε μία μεγάλη νίκη με 67-64!

Διαιτητές: Χρυσάφης Στ. – Χατζημπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 20-20, 33-33, 54-51, 67-64.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Χατζηαγοράκης 5, Πολυχρόνης 14 (2), Μποζίνης 5, Τζιοβάρας 11 (2), Μυλοβιανός, Ζησόπουλος 27 (3), Αναγνώστου 2, Καρυπίδης, Κουπάντσης, Ζαρκανέλας 3, Μαλαματίδης, Ελευθεριάδης.

ΑΣ Άθλος Αλεξάνδρειας (Αγγέλης): Αγγέλης, Στακτάρης, Τακουτής 4, Σιτσάνης 2, Ντάμτσης 3, Παύλου 4, Γιαμπατζίδης 4 (1), Χαριτόπουλος 12, Τσαρούχας 19 (3), Χατζηλεμονιάς 3 (1), Μηντζαρίδης 13 (2), Ντάβλης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This