Επιλογή Σελίδας



Του Παναγιώτη Κολλημένου

Ο Κώστας Καραπλιάγκος στο 72΄ με κεφαλιά χάρισε τη πρώτη νίκη στον Διαγόρα Στεφανοβικείου μέσα στο Καρπενήσι με 0-1 επί της πρωταθλήτριας Ευρυτανίας Ποταμιάς.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από διάστημα ηλιοφάνειας και συννεφιάς, παρουσία περίπου 200 θεατών.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο, βγάζοντας πάθος και ενέργεια, απώλεσε δυο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και τον Μιχάλη Νούλα και έβγαλε το ημίχρονο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Στην επανάληψη δέχτηκε περισσότερη πίεση και αφού ο Κώστας Ανδρούτσος σε δυο περιπτώσεις έκανε έξοχες επεμβάσεις δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 72΄ όπου η Θεσσαλική ομάδα σκόραρε σε κομβικό σημείο.

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου του Μιχάλη Ζιώγα μετά από ένα κακό πρώτο μέρος έντεινε τις προσπάθειες του στην επανάληψη και αύξησε την πίεση και την απόδοση της όσο περνούσε η ώρα. Ο Κώστας Καραπλιάγκος στο 72΄ πέτυχε το νικητήριο τέρμα που έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Διαγόρα.

Την επόμενη (8η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται στις 10 Νοεμβρίου εκτός έδρας με την Καρίτσα, ενώ ο Διαγόρας παίζει εκτός έδρας ξανά ενάντια αυτή την φορά στην Αταλανάτη. Η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά έμεινε στους 2.

Η γηπεδούχος Ποταμιά είχε δυο αλλαγές στην βασική της 11αδα σε σχέση με το ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Δία Δίου. Ο Χάρης Ζαραβέλης έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Δημήτρης Ζαλοκώστας πήρε φανέλα βασικού παίζοντας στο κέντρο. Αντικατέστησαν τους: Σπύρο Ξαγάρα και Κώστα Γιαννακόπουλο (Έμειναν στον πάγκο).

Ντεμπούτο με τον Διαγόρα έκανε ο πρωτοκλασσάτος Τάσος Κυριάκος, ενώ αντίθετα δεν αγωνίστηκε ο Μπλέντι Μούτσα, αφού δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του.

Οι γηπεδούχοι θα ταξιδέψουν στην Πιερία για να αγωνιστούν με την Καρίτσα, χωρίς τους τιμωρημένους Γιώργο Φαρμάκη και Βαγγέλη Αθανασόπουλο, που συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες.

Και στο 4ο εντός έδρας ματς της Ποταμιάς σκοράρουν στο δεύτερο μέρος τα καθοριστικά γκολ ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο. Μετά τους αγώνες με Διγενή Νεοχωρίου, Ηρακλή Λάρισας, Δία Δίου ήταν η σειρά του Διαγόρα Στεφανοβικείου να σκοράρει ποδοσφαιριστής του γκολ που δίνει βαθμό ή βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι βγάζοντας αρκετή ενέργεια και πάθος στο πρώτο μέρος αμύνθηκαν καλά και όταν τους δόθηκε ευκαιρία επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις με το σκορ να κλείσει στο ημίχρονο στο ισόπαλο 0-0.

Οι καλύτερες ευκαιρίες άνηκαν στους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, αφού ο Διαγόρας μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχε τελική με στόχο την εστία. Στο 7΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και στο 42΄ ο Μιχάλης Νούλας νικηθήκαν από τον τερματοφύλακα Δημήτρη Πρίφτη.

Οι καλύτερες ευκαιρίες άνηκαν στους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, αφού ο Διαγόρας μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχε τελική με στόχο την εστία. Στο 7΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και στο 42΄ ο Μιχάλης Νούλας νικηθήκαν από τον τερματοφύλακα Δημήτρη Πρίφτη.

Με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα της Θεσσαλίας ανέβασε την απόδοση της και αφού είχε δυο σημαντικές στιγμές έφτασε στο 72΄ στο νικητήριο τέρμα.

Ο πορτιέρο της Ποταμιάς Κώστας Ανδρούτσος έκανε δυο σημαντικές επεμβάσεις στο 50΄ απέκρουσε χαμηλά από την αριστερή του γωνία το σουτ του Δημήτρη Ζιάκα και στο 59΄ «απογειώθηκε» στο δεξί του «παράθυρο» και απέκρουσε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Τάσου Κυριάκου.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πολυπόθητο τέρμα για αυτούς στο 72΄ όταν ο Γιάννης Καλύβας σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Καραπλιάγκος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Την πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική με την Ποταμιά έκανε ο Κώστας Κουτσουπιάς στο δεύτερο μέρος.

Στο 83΄ ο προπονητής της Ποταμιάς αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία από τον διαιτητή Επαμεινώνδα Κολορίζο.

Κίτρινες Κάρτες: Αθανασόπουλος, Φαρμάκης, Καραπλιάγκος Σ., Αλεξίου

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ανδρούτσος, Γενιτσαρόπουλος, Ζαραβέλης
Διαγόρας Στεφανοβικείου: Καραπλιάγκος Κ., Κυριάκος, Αλεξίου

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κολορίζος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Ποταμιά (Φλωράκης): Ανδρούτσος, Κατσαρής, Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας(77΄ Κουτσουπιάς), Ρόμαν, Ζαλοκώστας Δ., Γενιτσαρόπουλος, Χρυσικός(63΄ Μπουμπουρής)

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Ζιώγας): Πρίφτης, Καλύβας, Δίντσης(60΄ Παπαγεωργίου), Σπαθής, Λάϊος, Καραπλιάγκος Σ., Κουβελάς(35΄ λ.τρ. Καραπλιάγκος Κ.), Αλεξίου, Αλαμάνης, Κυριάκος(90΄ Καλιακούδας), Ζιάκας(75΄ Πρασσάς).

Πηγή: Ευρυτανία Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This